Dit zijn de ramen hotspots van het moment

Ontvang meer tips als deze

Ontvang meer tips als deze in mijn mail

Opzoek naar een plek om heerlijke Japanse ramen te eten? Dit zijn de hotspots!

 

Afgelopen week is Home Made Chef Rob op een heerlijk restaurant gestuit, en niet zomaar een restaurant maar een ramen restaurant. Amy en Chiyong gaan te werk onder de naam Tensai en zijn gevestigd in Rotterdam. De ramen vielen zo goed in de smaak dat wij deze hotspot wel met jullie moeten delen! Hieronder vinden jullie Rob zijn review, waar je van gaat watertanden, we promise!

 

 foto tensai ramen

 

Ik had al diverse mensen gehoord over Tensai, dus mijn nieuwsgierigheid was gewekt. Het ontdekken van food hotspots is inmiddels een soort sport geworden, dus wanneer ik weer een pareltje tegenkom voelt dat als een overwinning! Samen met mijn zoontje Samuel hebben we verschillende gerechten besteld, want bij Tensai eet je niet alleen ramen, maar ook andere lekkernijen.

We begonnen met fried chicken op Japanse wijze, de kip was krokant en goed van smaak, maar niet wauw.

On to the next: Tan Tan Men, pittige kippenbouillon met sesampasta en Sichuan peper, wat een smaakexplosie! In deze kom komen alle smaken samen, zoet, zout en zuur, combineer dit met een perfect gegaard eitje, pikant gehakt, krokante stukjes pinda en je hebt, wat mij betreft, een perfect gerecht.

De eerste twee gerechten smaakten duidelijk naar meer, dus besloten we om ook de Tonkotsu ramen te proeven. Ook deze vielen weer in de smaak! Doordat de noodles ter plekke gemaakt worden, hebben ze nog een lekkere bite. De rokerige smaak van de char siu voegt een extra dimensie toe aan het gerecht. Het botermalse, sous-vide gegaarde varkensvlees smelt op je tong. Krijgen jullie hier al honger van? Wij wel, zelfs Samuel mijn zoontje van 9 is er helemaal stil van.

 

 Foto sam ramen

 

Inmiddels ben ik al meerdere malen wezen eten bij Amy en Chiyong en er zullen nog vele keren volgen! 

Tensai ramen is te vinden aan de Schiedamse vest op nummer 1

Tensai Ramen 

 

Niet in de buurt van Rotterdam, maar wel zin in een goede kom ramen? Wij hebben de beste ramen hotspots hieronder voor jullie op een rijtje gezet. Van Delft tot Nijmegen, overal smaken de ramen weer anders. Maar zeker niet minder lekker!

 

Ramen Nikkou - Delft

Dit kleine restaurant is gestationeerd in Delft en wordt door Koji en zijn vrouw gerund. Je zit bij dit restaurant direct aan de keuken waardoor je de samenstelling van jouw lekkernij nauwkeurig kunt volgen. Je kan bij Nikkou kiezen uit; varken, - kip- of visbouillon als basis en oneindig veel toppings!

 

Oosteinde 199, Delft

Nikkou Ramen

 Nikkou ramen

 

Foto afkomstig van: 

Nikkou ramen instagram

ToKokoro - Nijmegen


Of je nu in je uppie of met cluppie komt, ToKokoro heeft de lekkerste ramen voor jou. Dat is het motto van dit restaurant. ToKokoro is te vinden in Nijmegen en serveert minstens vijf verschillende soorten soep, zodat er voor ieder wat wils is. Wil je iedere keer weer de smaken van Japan (her)beleven, dan moet je hier wezen.

 

Grotestraat 12, Nijmegen

Tokokoro Ramen

 Tokokoro Ramen

 

Foto afkomstig van: 

Tokokoro Ramen Instagram

 

Ramen-Ya - Amsterdam

Dit ramen restaurant is gevestigd in Amsterdam en haalt inspiratie uit de Hakata regio. Alles is home made en hierdoor heerlijk vers. Naast normale porties hebben ze voor de grote eter ook de Mount Fuji ramen. Wanneer jij deze bowl tot de laatste druppel leeg slurpt, krijg je een plek op de Ramen-Ya Wall of Fame! Durf jij het aan?

 

Oudezijds Voorburgwal 236, Amsterdam

Ramen-ya

 Ramen-ya

 

Foto afkomstig van: 

Ramen-ya instagram

 

Otemba Ramen - Amsterdam

Opzoek naar iets vernieuwends en ouderwets tegelijkertijd? Dan is Otemba in Amsterdam precies wat je zoekt. Otemba ramen is dé gloednieuwe ramen hotspot op de Kinkerstraat in Amsterdam-West. Dit restaurant wordt gerund door één zus en haar twee broers. Zij zijn gevestigd in een gloednieuw pand, maar de ramen worden op traditionele wijze geserveerd.

 

Kinkerstraat 56 A, Amsterdam

Otemba Ramen

 Otemba Ramen

 

Foto afkomstig van:

Otemba Ramen instagram

Stuur ons je reactie

Bewaar deze blog in mijn mail

Meer inspiratie

Ontvang leuke hotspots, tips & tricks

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © Created by Postads. Alle rechten voorbehouden.