Deze pepernoot smaken zijn wel heel bijzonder

Home Made Chefs

Hij komt, hij komt, die lieve goed Sint. Ook dit jaar heeft de Sint weer al zijn lekkernijen vanuit Spanje mee naar Nederland genomen. Zijn assortiment bestaat uit het oude en vertrouwde snoepgoed, maar Sint gaat ook zeker met zijn tijd mee en heeft een aantal nieuwe pepernootsmaken voor ons uit het ruim van de pakjesboot gehaald. 

Ons Home Made Chef testpanel heeft een aantal van deze nieuwe smaken onder de loep genomen en uiteraard ook geproefd, zodat jij weet welke smaken je wel óf juist niet moet in huis moet halen. 

 

Splitje - Peppernuts Holland

Iedereen heeft er vroeger wel eentje op, een split ijsje, maar hoe zou deze smaken als pepernoot. Hoewel de naam je terugbrengt naar vroeger, deed deze pepernoot dat jammer genoeg niet. De sinaasappel smaak was wel goed te proeven. Een opmerking die we een aantal keer hoorden bij ons test panel was dat deze pepernoot smaakt naar een Sinterklaas schuimpje, dan wel de oranje. Dus houd je van sinaasappel dan is deze pepernoot wat voor jou.

250 gram – 4 euro

 

Pepernoten

 

Irish Whiskey - Peppernuts Holland

Deze smaak was in één woord, geweldig! Voordat we het wisten was de zak leeg. De smaak van Irish Whiskey en pepernoot passen erg goed bij elkaar. Als je deze koopt, pak dan voor de zekerheid maar een extra zakje, want voordat je het weet is de zak al leeg.

250 gram – 4 euro

 

Pepernoten

 

Truffel - HEMA

Eerste opmerking tijdens het proeven van de truffel pepernoot: “dit is wel een goede”, kort, krachtig en een hele mond vol. Ook deze pepernoot vloog er doorheen. Het test panel was unaniem; deze pepernoot stop je in je winkelmandje.

200 gram – 2 euro

 

Pepernoten

 

Zure Mat – Van Delft

Dit was een peper-NO-ot. Dit was niet het pareltje waar we opgehoopt hadden. De zure mat proefde je in eerst instantie erg goed, maar de smaak combinatie met pepernoot deed geen wonderen. Ook onze zure mat gek was geen fan.

225 gram – 4 euro

 

Pepernoten

 

Meloen – Van Delft

Eerst proef je een frisse en fruitige smaak, die gevolgd wordt door een vrij overheersende smaak van witte chocolade. Ons panel was verdeeld, de een vond deze smaak erg lekker en de ander was er niet over te spreken. Pepernoot meloen; voor de witte chocolade liefhebber.

225 gram – 4 euro

 

Pepernoten

 

Zo alsjeblieft, nu weet jij welke smaak pepernoot je kan kopen om jezelf of anderen eens lekker te verrassen! Kennen jullie nog een andere bijzondere pepernoot smaak, laat het ons weten en wij testen deze voor je.

 

Stuur ons je reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Advertentie
Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Pinterest
Advertentie