De sterrenbox van Houben

Ontvang meer tips als deze

Ontvang meer tips als deze in mijn mail

Afgelopen week kregen wij op de redactie van Home Made Chefs een aangename verrassing, een doos vol met mini worstenbroodjes, of zoals ze bij Houben zeggen 'Mienekes'. De sterrenbox is gevuld met vijfentwintig mienekes in vijf verschillende smaken. Bij de doos zit een waaier met daarin foto's van de sterrenchefs en een korte uitleg over de verschillende smaken en hoe deze tot stand zijn gekomen.

Adrian Zarzo, van het gelijknamige restaurant Zarzo heeft een worstenbroodje ontwikkeld met Spaanse invloeden. Door de grove chorizo stukken en de zachte manchego kaas, waan je je na een hapje helemaal in Mediterraanse sferen. 

Bij het openen van de doos komt de geur van truffel je tegemoet. Yuri Wiesen houdt van aardse smaken en heeft daarom zijn worstenbroodje verrijkt met echte herfst ingrediënten zoals eekhoorntjesbrood en truffel. De topping van crunchy nootjes maakt het geheel helemaal af. 

Een stukje Brabants erfgoed gecombineerd met Indonesische smaken, klinkt gek, maar dit is wat Dick van de Treeswijkhoeve kenmerkt. Ook is hij verliefd op Azië, vandaar twee werelddelen gecombineerd in een worstenbroodje. 

Ook Soenil Bahadoer van restaurant De Lindehof kreeg de eer om een worstenbroodje te ontwikkelen in samenwerking met Houben. Zijn Surinaamse roots zijn te proeven wanneer je een hapje neemt van Soenil zijn mieneke. Deze kruiden in combinatie lamsvlees en rendang op basis van spitskool maken dit tot een werelds worstenbroodje, letterlijk en figuurlijk. 

Het vijfde worstenbroodje is dé klassieker van Houben. Over dit broodje hoeven we weinig te zeggen, want goed is gewoon goed, toch? 

Zijn jullie door ons artikel nieuwsgierig geworden naar de sterrenbox van Houben? Neem dan een kijkje op hun website. Ook leuk, de waaier die bij de doos hoort kan je personaliseren. Ideaal kerstcadeautje toch?

worstenbroodjes

 

Stuur ons je reactie

Bewaar deze blog in mijn mail

Meer inspiratie

Ontvang leuke hotspots, tips & tricks

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © Created by Postads. Alle rechten voorbehouden.