De beste pannen en kookgerei voor een perfecte maaltijd

Een goede pan, is het halve werk
Ontvang meer tips als deze

Ontvang meer tips als deze in mijn mail

Bij koken draait het niet alleen om de juiste recepten en bijbehorende ingrediënten, maar ook om het hebben van de juiste pannen en kookgerei. Het is je misschien weleens overkomen dat een gerecht compleet mislukt door het gebruik van een verkeerde pan. Ben je benieuwd welk kookgerei en welke pannen eigenlijk niet in de keuken kunnen ontbreken? Lees snel verder!

Investeer in een goede basis

Een goed uitgeruste keuken begint met een aantal essentiële kookgerei. Allereerst is een goede set van pannen onmisbaar in je keuken. Er zijn verschillende soorten pannen, zo is een stevige braadpan onmisbaar voor het braden van vlees en een grote kookpan voor het bereiden van pasta. Daarnaast mogen een goede koekenpan en steelpan niet ontbreken in je keuken collectie. Met deze basispannen kun je vrijwel elk gerecht bereiden, denk aan een gebakken ei tot een stoofpot.

Pannen voor gevorderden koks

Voor de meer ervaren koks zijn er speciale pannen die het koken nog makkelijker en leuker maken. Zo zijn er bijvoorbeeld pannen met een antiaanbaklaag die ervoor zorgen dat je gerechten niet aanbranden. Lekker praktisch! Dit zorgt er ook voor dat de pan makkelijker schoon te maken is. Ook zijn er pannen met een dikke bodem die zorgen voor een gelijkmatige verdeling van de hitte en dit zorgt ervoor dat je gerecht niet aan één kant verbrandt. Dit is een leuke optie voor als je vaak in de keuken staat.

Pannen met wat extra´s

Naast de zogenoemde basispannen zijn er ook speciale pannen en kookgerei die handig zijn voor het bereiden van bepaalde gerechten. Denk bijvoorbeeld aan een wokpan voor het roerbakken van vlees en groenten, of een grillpan voor het grillen van vlees en vis. Ook een stoompan kan goed van pas komen voor het stomen van groenten of dumplings. Met het juiste kookgerei kun je elk gerecht zo perfect mogelijk voorbereiden.

Hoe kies ik de juiste pan

Er is een heel groot aanbod op de markt, wat het kiezen van de juiste pannen en kookgerei een lastige opgave maakt. Het is daarom belangrijk om te letten op de kwaliteit en duurzaamheid van het materiaal waarvan de pannen en kookgerei zijn gemaakt. Baseer je keuze pannen van roestvrij staal, gietijzer of aluminium, die lang meegaan en goed tegen hoge temperaturen kunnen. Bovendien is het handig om te investeren in pannen en kookgerei van gerenommeerde merken, die bekend zijn gelet op hun kwaliteit en vakmanschap.

 

Stuur ons je reactie

Bewaar deze blog in mijn mail

Meer inspiratie

Ontvang leuke hotspots, tips & tricks

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen