Carnaval staat voor de deur: FRIKANDELLENTIJD!

Ontvang meer tips als deze

Ontvang meer tips als deze in mijn mail

Met carnaval voor de deur vonden wij het hoog tijd voor een artikel over een zeer geliefd maar ook zeer ondergewaardeerde snack: de frikandel. 
Bij Home Made Chefs steken we niet onder stoelen of banken dat we stiekem best wel gek zijn op frikandellen. Zo is het Danny’s favoriete snack en guilty pleasure.
Wij begrijpen wel waarom het de meest gegeten snack in Nederland is. Het geheim is volgens ons het specerijenmengsel.  
De frikandellengekte gaat overigens verder dan het kantoor van Home Made Chefs, kijk maar eens naar deze voorbeelden. 

Zelf een homemade frikandel maken? Wij hebben het recept voor je! Lees snel verder. 

 

Frikandellenpizza.
In 2018 kwam de Lidl met een frikandellenpizza. Eigenlijk was het bedoeld als grapje, maar frikandel-lievend Nederland was meteen verkocht. De schappen lagen maar voor twee dagen (eenmalig) vol met de frikandelspeciaalpizza. Het was een actie voor de Hollandse streekweek. 

foto: VKMagazine. 

Frikandellenvlaai.
Voor carnaval 2017 introduceerde de Aldi de frikandelvlaai. Een taart met frikandellen en currysaus. HELL YES! Eigenlijk was bakkerij Engels de eerste die de frikandellenvlaai introduceerde. Hij maakte deze voor een vriend en kreeg zo veel positieve reacties dat hij besloot de vlaai te gaan verkopen. Maar Aldi zorgde ervoor dat alle frikandelliefhebbers van Nederland deze vlaai konden verorberen. 

foto: AD.

Frikandel speciaal bonbons. 
Top chocolatier Geert-Jan Heesterbeek van La Feve maakte in 2019 bonbons met fikandel speciaal vulling. Wij denken dat Geert-Jan net zo gek is op frikandellen speciaal als wij. 

foto: Facebook La Feve. 

Frikandel sushi. 
Alweer de Lidl met een frikandellen-hype! In juni 2019 was het nationale sushi-dag. En hoe kun je dat beter vieren dan met frikandel sushi? Afgetopt met mayonaise, curry en rode uitjes. Nu zijn wij ook erg fan van sushi, dus een beetje twijfelachtig over deze combinatie. 

foto: AD.

Frikandel speciaal salade. 
Jumbo gaat ook lekker mee in de frikandellen gekte. In een Jumbo-filiaal in Veghel is sinds kort de frikandel speciaal salade verkrijgbaar. En niet geheel zonder succes; het facebookbericht waarin de salade werd geïntroduceerd kreeg ruim 23.000 reacties. Wij kunnen ons alleen maar goede dingen voorstellen. 

foto: Jumbo. 

Facebook.
Ook op Facebook kunnen de frikandellenfans zich verzamelen. Zo is er een pagina speciaal voor frikandel speciaal geeks. De echte diehards onder de frikandel-lovers zijn streng op wat wel en niet hoort bij een frikandel speciaal, en eren de snack der snacks hier. 
Of de pagina ‘elke dag een frikandellen spreekwoord’. Deze plaatst, je raadt het al, elke dag een Nederlands spreekwoord, verbasterd zodat de good old frikandel erin naar voren komt. 

 

Het recept voor onze home-made frikandellen lezen? Klik HIER!

Stuur ons je reactie

Bewaar deze blog in mijn mail

Meer inspiratie

Ontvang leuke hotspots, tips & tricks

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © Created by Postads. Alle rechten voorbehouden.