Ingrediënten:
- 1 bos bronzen venkel circa 100 gr
- 2 gele uien
- 3 tenen knoflook
- 100 gr roomboter
- 1 zakje komijn
- 100 ml slagroom
- zout en peper
Kookgerei: soeppan, staafmixer.
Bereiden:
- Pluk van de bronzen venkel de bovenste 5 centimeter van elke tak af. Dit gebruiken we als garnering. Snijd de rest grof in stukken.
- Pel en snipper de uien en knoflooktenen.
- Smelt de helft van de roomboter in een ruime soeppan. Fruit hierin de knoflook, ui en 1 theelepel komijn. Voeg de bronzen venkel toe en verwarm kort mee.
- Voeg 750 milliliter water en flink wat zout en peper toe. Breng aan de kook en kook circa 2 minuten goed door.
- Voeg de slagroom en de rest van de boter toe. Pureer met de staafmixer tot een romige gladde soep. Breng op smaak met peper en zout.
- Garneer de soep met de topjes van de bronzen venkel.