Bronzen Venkelsoep

Ontvang meer tips als deze

Ontvang meer tips als deze in mijn mail

Ingrediënten:

  • 1 bos bronzen venkel circa 100 gr
  • 2 gele uien 
  • 3 tenen knoflook
  • 100 gr roomboter 
  • 1 zakje komijn 
  • 100 ml slagroom
  • zout en peper 

Kookgerei: soeppan, staafmixer. 

Bereiden:

  1. Pluk van de bronzen venkel de bovenste 5 centimeter van elke tak af. Dit gebruiken we als garnering. Snijd de rest grof in stukken. 
  2. Pel en snipper de uien en knoflooktenen. 
  3. Smelt de helft van de roomboter in een ruime soeppan. Fruit hierin de knoflook, ui en 1 theelepel komijn. Voeg de bronzen venkel toe en verwarm kort mee. 
  4. Voeg 750 milliliter water en flink wat zout en peper toe. Breng aan de kook en kook circa 2 minuten goed door. 
  5. Voeg de slagroom en de rest van de boter toe. Pureer met de staafmixer tot een romige gladde soep. Breng op smaak met peper en zout. 
  6. Garneer de soep met de topjes van de bronzen venkel.

Stuur ons je reactie

Bewaar deze blog in mijn mail

Meer inspiratie

Ontvang leuke hotspots, tips & tricks

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen