BAO-WOW! Gestoomde veggie bao met sojasaus.

Ontvang meer tips als deze

Ontvang meer tips als deze in mijn mail

Ingrediënten voor de gestoomde veggie bao buns: 

Voor de buns:

  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 200 milliliter halfvolle melk
  • Sesamolie

Voor de vulling: 

  • 75 gram shiitake, in partjes
  • 100 gram worteljulienne  
  • ¼ rode kool, flinterdun gesneden
  • 3 eetlepels donkere sojasaus 
  • ½ limoen
  • 2 eetlepels hoisinsaus
  • 100 gram sojabonen
  • 4 eetlepels ongezouten pinda’s, gehakt

Extra nodig: Bakpapier, in stukjes geknipt, stoommand. 

Bereiden: 

  1. Meng voor de buns het zelfrijzend bakmeel, zout, de bakpoeder en melk met een lepel tot een kleverig deeg. Kneed het deeg met bloem bestoven handen 5 minuten door. Verdeel in 6 gelijke balletjes. 
  2. Rol op een met zelfrijzend bakmeel bestoven werkblad een balletje uit tot een ovaal met een lengte van 12 cm en een breedte van 6 cm. Bestrijk dun met 1 el sesamolie en vouw dubbel. 
  3. Breng een laag water aan de kook en plaats de stoommand erboven. De stoommand mag het water niet raken. Knip stukjes bakpapier van 12 x 6 cm en leg de buns hierop in het stoommandje.
  4. Stoom de buns in circa 6 minuten gaar.
  5. Verhit voor de vulling een scheutje olie in de wok. Bak de shiitake krokant, voeg de wortel toe. Voeg de helft van de rode kool toe blus af met de sojasaus, limoensap en de hoisinsaus.
  6. Haal de pan van het vuur en meng de rest van de kool en de sojabonen door. Snijd de buns in en vul ze met koolvulling. Top af met de gehakte pinda’s. 

Stuur ons je reactie

Bewaar deze blog in mijn mail

Meer inspiratie

Ontvang leuke hotspots, tips & tricks

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen