A(uw!)vocado

Ontvang meer tips als deze

Ontvang meer tips als deze in mijn mail

Het is vandaag de dag van de nacho, maar volgens ons zijn nacho's zonder guacamole, geen nacho's. We verwachten dan ook dat iedereen vandaag enthousiast aan de slag gaat met avocado's, citroen en pepertjes om heerlijke guacamole te maken.

Maar omdat guacamole en avocado' zo ontzettend populair zijn geworden, we zijn in tien jaar tijd vier (!) keer zoveel avocado's gaan eten, zijn er dus ook veel meer ongevallen door deze vrucht.

Inmiddels is de ‘avocadohand’ een echt begrip geworden in het ziekenhuis. Nederlandse artsen zien een flinke toename met mensen die zich in het ziekenhuis moeten laten hechten, door een ongeval met de avocado. Op social media worden de avocado ongevallen ook flink gedeeld, onder de #avocadohand zijn inmiddels al bijna 1500 berichten te vinden.  


Tips van ons:

  • Hou een handdoek in je hand waar de avocado in ligt. Wanneer je mes in je hand komt, zit de handdoek er nog tussen.
  • Gebruik een lepel om de pit eruit de tjoepen.
  • Bestel een Avocadosnijder. Dit is een gadget die de avocado split, ontpit en verdeeld in gelijke stukjes. Er zijn verschillende avocadosnijders te vinden op bijvoorbeeld bol.com.
Trek gekregen in een gerecht met avocado? Wij hebben er een aantal voor je klaarstaan. Probeer eens de bagel met avocado en Japanse zalmsalade of de tonijnburger met avocado-sinaasappelsalsa en wasabi of de avocadoburger met geitenroomkaas. Zoals je ziet is er dus genoeg keuze, maar doe alsjeblieft voorzichtig en maak gebruik van bovenstaande tips. Wij willen namelijk niet dat jullie je bezeren tijdens het maken van een van onze recepten en willen zeker geen #homemadechefsavocadohand voorbij zien komen op instagram ;).

 

 

 

Stuur ons je reactie

Bewaar deze blog in mijn mail

Meer inspiratie

Ontvang leuke hotspots, tips & tricks

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2022 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden.