Aha, hier is je koffieprut allemaal goed voor

Ontvang meer tips als deze

Ontvang meer tips als deze in mijn mail

Na het zetten van een bak koffiezetten blijft er altijd prut over, maar wat je hiermee doet? Niet weggooien in ieder geval! Het kan voor meerdere dingen hergebruikt worden. We delen 6 van onze favoriete ideeën om te doen met je overgebleven koffieprut. 
ball koffieprut HMC

1. Stinkende koelkast? Hell no!

Zet een bak met koffieprut in je koelkast. De stikstof die het bevat heeft een reuk verjagende eigenschap.  Zo makkelijk zorg jij ervoor dat je koelkast weer fris gaat ruiken. Wel even die beschimmelde courgette uit de onderste la halen natuurlijk. Ander is het een kwestie van ‘dweilen met de kraan open’.

2. Eerste hulp bij verstopte gootstenen

Weleens last van een verstopte gootsteen? In plaats van je koffiedik weg te gooien in de prullenbak kiep je het zo in de gootsteen. Voeg hier wat afwassop en kokend water bij. Binnen no-time wordt jouw gootsteen schoongemaakt en is jouw gootsteen weer de oude.

3. Voeding voor je planten

Koffieprut werkt ook als meststof in je tuin, want het bevat namelijk voedingsstoffen die ideaal zijn voor planten. Vooral de rhododendron en hortensia's zijn dol op prut, omdat het zurig is en daar houden deze planten van.

4. Fix je houten meubels

Met een beetje koffieprut en een wattenstaaf kun je krassen op de houten meubels minder zichtbaar maken. Het proberen waard toch? Voeg nog beetje water toe aan je koffieprut en veeg met een wattenstaaf de kras in.

5. Zeg maar doei tegen vlooien

Vlooien, en hoe je er vanaf komt? Met koffieprut! Want geur van koffie stoot vlooien af. Geef je hond of kat een lekker bad en was ze met een laag prut. Hierdoor gaan de vlooien weg en zijn je huisdieren vlooivrij.

6. Skip je trip langs de kapper!

Wil jij je haren donkerder verven? Dit kun je heel simpel zelf doen in plaats van uren in de stoel zitten bij de kapper. Was je haren met koffieprut en tada! Je hebt nu een donkere haarkleur. Maar ‘elk voordeel heb z’n nadeel’ en om een permanente zwarte kleur in je strobos te krijgen zal je heel wat koppen van dat zwarte goud achterover moeten slaan.

Stuur ons je reactie

Bewaar deze blog in mijn mail

Meer inspiratie

Ontvang leuke hotspots, tips & tricks

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2022 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden.