Aftellen tot de zomer: Mallorca hotspots!

Met onze voeten in het zand bestelden we alles van de kaart, veel meer ‘vakantiegevoel’ dan dat ging het hoogstwaarschijnlijk niet worden
Ontvang meer tips als deze

Ontvang meer tips als deze in mijn mail

Ieder jaar kampen ik en mijn vriendinnen weer met de vraag: waar gaan we deze zomer flaneren? Om (als we ein-de-lijk een locatie hebben uitgekozen) nog maar te zwijgen over de vraag: Waar gaan we ontbijten, koffiedrinken, ijs halen, cocktails nippen, dineren en nog meer cocktails naar achter gieten?
 
Om jullie die vraag voor te zijn zal ik de hotspots van het Spaanse eiland Mallorca alvast op een rijtje zetten. 
 
Afgelopen zomer hebben ik mogen vertoeven op Mallorca en dat beviel me wel. Met 5 meiden rolden we vanuit daar zo cocktailbar Nicolas binnen. 5 van de 7 dagen hebben we daar een (of meerdere) cocktails gedronken. Een ware favoriet kun je deze bar dus wel noemen. Signature cocktails, in een klein barretje, op een gezellig plein, met tropische temperaturen. Klinkt zoals je de avond wil eindigen toch? (of beginnen;)) En ook niet te vergeten de fantastische barmannen die zwaaien met flessen, shakebekers en ons gratis shots gaven.

Brunchen buiten de deur deden we bij de Joe And The Juice van Spanje: Cappucino grand cafe. Alles wat je wilt als je net je bed uitrolt vind je daar. Het oogt wat chique de friemel aangezien het personeel met 30 graden + in lange mouwen loopt, maar dat valt reuze mee. Iedereen kan daar genieten van een goed begin van de dag!

Voor het ultieme vakantiegevoel reisden we af naar het strand van Santa Ponsa. Tussen de locals  bakte ik beiden kanten even goudbruin tot de (lekkere) trek en dorst weer de kop op kwam steken. We stranden neer op de eerste en beste plek op het terras bij Beewie, waar je met je voeten in het zand zit. Ik proefde alles van de kaart. Burrata, mosselen, nacho’s, zeebaars, quesadilla’s, gyoza en patatas bravas met aioli. Of eigenlijk aioli met patatas bravas. En dat moest natuurlijk weggespoeld worden met Piña Colada. Veel meer ‘vakantiegevoel’ dan dat ging het hoogstwaarschijnlijk niet worden.

Totdat we bij Terragust aankwamen, waar een 4 gangen diner voor ons werd klaargemaakt, inclusief bijpassende wijnen, inlcusief livemuziek, inclusief een Spaanse familie als bediening, inclusief eten onder de olijfbomen. Alles erop en d’r aan; a Spanish dream. 
 
Dit diner was zowat eerder geboekt dan de vliegtickets en daar hadden we ook zeker onze outfit op afgestemd. Met een ietwat brakke kop van de vorige avond stapte we de taxi in. Daar aangekomen liepen we door de olijfboomgaard naar de gedekte tafels waar we natuurlijk op Spaanse wijze, welkom werden geheten door de eigenaren. Na wat moeizame handen en voeten communicatie werd het duidelijk dat de meiden uit Hollandia waren gearriveerd en namen we plaats. Van de borrelplank tot voorgerecht tot aan het dessert hebben we genoten. Er werd gedanst, geproost en gelachen. Alleen hiervoor zou ik al teruggaan naar dit prachtige eiland!

Adios Amigos, Fien

Stuur ons je reactie

Bewaar deze blog in mijn mail

Meer inspiratie

Ontvang leuke hotspots, tips & tricks

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © Created by Postads. Alle rechten voorbehouden.