5 gouden foodstyling tips van foodstyliste caroline

Ken je dat? Heb je iets super lekkers gekookt, wil je er een foto van maken… en dan ziet het er toch net niet helemaal zo lekker uit als het eigenlijk is. Jammer! 

Wij helpen je! We spraken foodstylist Caroline van Beek van Eight Eleven Styling. Ze verzorgt de food styling voor verschillende uitgeverijen, kookboeken en tijdschriften. En ze deelt haar 5 gouden-foodstyling tips met ons! Lees snel verder om erachter te komen hoe ook jij je bord mooi kunt stylen. 

Wie is Caroline? 

Caroline is werkzaam als freelance prop- en foodstylist. Voor elke shoot weet ze de juiste props en ondergronden te vinden. Ook op het gebied van editorial foodstyling heeft ze inmiddels de nodige ervaring opgedaan. Haar scherpe oog voor detail, liefde voor het product en gevoel voor vormgeving zijn duidelijk terug te zien in haar werk.

Altijd nieuwsgierig naar nieuwe smaken. Op het gebied van eten kan ze intens genieten van liefdevol bereide gerechten, zowel thuis als in een restaurant. Haar vrije tijd brengt ze het liefst door in haar eigen keuken; baking is haar therapy!

Ze begon met een opleiding aan het Amsterdam Fashion Institute en de Hogeschool voor Modemanagement. Hierna startte ze haar carrière in de modebranche. Na een aantal jaren besloot ze toch een deeltijdopleiding aan Academie Artemis te volgen en het roer om te gooien; in de zomer van 2018 begon ze haar eigen bedrijf eighteleven styling.

Intussen werkt ze voor verschillende opdrachtgevers, uitgeverijen van kookboeken, tijdschriften, maar ook merken en bedrijven. Eigenlijk voor iedereen die een mooie foto van eten wil. Ze doet voornamelijk propstyling, maar ze werkt ook concepten uit. 

En dit zijn haar ‘gouden tips’ voor foodstyling. 

1. Het formaat van je props. 

Props zijn de randattributen op je foto. Denk hierbij aan bordjes, bestek, glazen, rietjes, bloemen, etc.
Let erop dat je props niet groter zijn dan je hoofdonderwerp. Gebruik sowieso bordjes, glazen en bestek die wat kleiner zijn. Dit komt mooier over op de foto en dan overschaduwen ze je hoofdonderwerp niet.

 

2. Mooie ingrediënten. 

Kies altijd voor de mooiste en meest verse ingrediënten. Bijvoorbeeld krulsla i.p.v. ijsbergsla. Gebruik kruidenplantjes om kruiden te knippen i.p.v. voorverpakte kruiden, want deze verleppen heel snel. Bloemetjes of cress zorgen voor mooie kleuraccenten. Mooi eten = een mooie foto!

 

3. Glans of mat. 

Pas op met heel glimmende en glanzende props en bestek, kies liever voor wat matter, omdat je anders veel last hebt van reflectie en je de hele kamer erin terugziet. En dan moet je gaan photoshoppen! 

 

4. Afleiding in beeld. 

Zorg voor wat afleiding in je beeld wanneer je gerecht niet zo fotogeniek is. Strooi er kruiden over, neem er een hap of schep uit, kies een wat drukkere ondergrond en sprekende props of laat iemand het bordje vasthouden. Zo is je bordje met eten niet het enige aandachtspunt op de foto. 

 

5. Lagen. 

Werk met lagen in je beeld; een plankje, verschillende hoogtes (bord/glas/bestek), een doekje, wat losse kruimels enz. Het hoeft allemaal niet zo perfect. Hierdoor wordt je foto wat spannender en speelser. Vermijd zoveel mogelijk rechte lijnen in je foto; dat maakt het juist weer saai.

 

Dat zijn ze! Ben jij aan de slag gegaan met je tips van Caroline? Wij zien het graag. Plaats je mooie foto’s op Instagram en tag @homemadechefsnl en @eightelevenstyling. Vinden we leuk! 

 

Stuur ons je reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Advertentie
Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Pinterest
Advertentie