Vietnamese spring rolls met pindasaus

Bereidingstijd: Minder dan 20 minuten
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Ingrediënten voor Vietnamese spring rolls met pindasaus

udon noedels
lente ui, in stukken van 5 cm
rode paprika, in repen
wortel, in repen
rettich
komkommer, in repen
munt
pinda's, fijngehakt
rijstvellen
pindakaas
knoflook, fijngehakt
sojasaus
honing of maple syrup
rijstazijn
sriracha
warm water (naar gewenste dikte)

Benodigdheden

kookpan

Bereiding

  1. Kook de udon noedels volgens de verpakking. Spoel daarna af met koud water en zet opzij.
  2. Week een rijstvel in een kom met lauw water voor ongeveer een ½ minuut. Leg het op een snijplank of werkblad. Beleg het midden met de noedels, paprika, komkommer, wortel, lente ui en rettich. Scheur een aantal blaadjes munt af en leg deze op de groenten, samen met een aantal grof gehakte pinda's. Sla de voorzijde over de vulling, vouw ook de zijkanten naar binnen zodat er een soort enveloppe ontstaat en rol het daarna strak op. Ga uit van circa 5 rolletjes per persoon voor een vullende maaltijd.
  3. Meng de pindakaas, knoflook, sojasaus, honing, rijstazijn, sriracha en het water in een kommetje tot een saus en serveer bij de spring rolls.
Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2022 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden.