diondoornik_4k9a6206_(1).jpg
Meet Kris

Vanuit huis kreeg hij de dagelijkse kost voorgeschoteld: een klassiek avg'tje maar dan uit eigen tuin en dat wakkerde zijn liefde voor eten langzaam aan. Zo begon hij aan de hotelschool, leerde het echte koken kennen én ontdekte dat hij iets meer wilde dan het standaard riedeltje in de keuken. Van de - voor hem - bekende Vlaamse keuken tot aan de verre Aziatische, experimenteren is wat je kan noemen: 'zijn ding'. Reizen is zijn inspiratiebron en ook daar staat eten en proeven centraal. Hij struint de foodmarkten af en en gaat op zoek naar nieuwe smaken, geuren en kleuren.

Hij gelooft dat iedereen (bijna) alles kan leren eten. Zelf haalde hij vroeger zijn neus op voor alles uit de zee, maar door zijn blog Kris Kookt leerde hij steeds vaker te genieten van deze smaken. De ultieme tip: zelf koken. Op deze manier maak je zelf kennis met verschillende smaken en smaakcombinaties. Ondertussen mag je 'm best wakker maken voor een vers visje, maar krab en oester daar wordt-ie niet warm van.