two_chefs_daan_van_der_lecq_cas_van_de__pol_photography_on_a_hazy_morning_008_(1).jpg
Meet Daan

Een recreatieve hobby die uitpakt tot een succesvol bedrijf in keukentools: Toys2Cook, is waar Daan, oftwel Chef van der Lecq zich de laatste tijd druk mee bezig houdt. Al van kleins af aan draait zijn wereld om eten. Vroeger hing hij onder de steiger om krabben te vangen, daar is weinig aan veranderd, alleen zijn die krabben tegenwoordig enkele uren later omgetoverd in een soep of bisque. Hier vind je meteen de vertaalslag naar zijn motto in terug: alles vers. Dagelijks struint hij lokale kraampjes, winkels en markten af en probeert daarbij - in zekere zin - de supermarkt te ontwijken. 

Chef van der Lecq is te herkennen aan zijn bijzondere recepten: van eend met sinaasappel tot gyoza toast, alles is speciaal, maar goed behapbaar. Inspiratie hiervoor haalt hij uit alles om zich heen. Hij pikt er tussenuit wat 'm interessant lijkt, gooit dit op een hoop en kneedt dit tot een eigen idee. Hierbij experimenteert hij 't liefst met heel veel smaken. Zijn specialiteit: vuur met vuur bestrijden. Het combineren van heel zoet met heel zuur of heel zout. Dat explosieve brengt ons terug naar zijn favoriete keuken: Aziatisch, waar die extreme smaken vaak terug te vinden zijn. 

Sushi is zijn guilty pleasure, je mag je tot zijn beste vriend rekenen als met je curry 34 van Snackbar Bird in Amsterdam voor z'n deur staat en hij beveelt je van harte aan om altijd gedroogde chorizo in huis te hebben. Met deze gigantische smaakmaker kan je alle kanten op. 

 

Artikelen van Daan