Zoet en gebakken / Bereidingstijd: 50-60 minuten / 2-4 personen

Zoete sushi

zoete sushi

Ingrediënten voor de zoete sushi:

  • 200 gram sushirijst
  • Sap van 1⁄2 limoen
  • 1 scheutje gembersiroop, naar eigen smaak toe te voegen Rasp van 1⁄2 limoen
  • 2 eetlepels poedersuiker
  • 200 gram marsepein
  • 1 theelepel tarwegraspoeder of een drupje groen kleurstof 200 gram mango, geschild en dikke repen gesneden
  • 5 aardbeien, schoongemaakt en in stukjes gesneden
  • 1⁄2 bos munt, blaadjes

Extra benodigdheden:
Deegroller
Sushimatje
Plasticfolie
Japanse eetstokjes

Bereiden:

  1. Kook de sushirijst gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Halveer de limoen en pers het sap uit over de rijst. Schenk de gembersiroop over de rijst. Laat de rijst afkoelen.
  2. Rasp de schil van de limoen. Meng de roomkaas met de poedersuiker en de limoenrasp.
  3. Kleur de marsepein lichtgroen met de tarwegraspoeder of groene kleurstof.
  4. Rol de marsepein uit tot vierkanten van 12 bij 12 centimeter. Verdeel de rijst over de marsepein. Verdeel enkele repen mango in het midden van de rijst. Leg daar wat stukjes aardbeien en wat plakjes munt tegenaan.
  5. Rol de zoete sushi met behulp van een sushimatje strak op en verpak in plasticfolie. Herhaal dit tot de rijst of de marsepein op is. Verwijder het plasticfolie en snijd in stukjes.

Tip: leg de zoete sushi even in de vriezer, zodat je hem gemakkelijk door kunt snijden. Serveer met je favoriete sorbet.

Uit het boek: Eten met stokjes

Samenwerkingen:
Bowls and Dishes
Saskia Lelieveld

Stuur ons je reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Advertentie
Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Pinterest
Advertentie