Zoet en gebakken / Bereidingstijd: 20-30 minuten / 8 personen

Zoete plaattaart met Nutella en banaan

Home Made Chefs

 

Ingrediënten voor 1 zoete plaattaart met Nutella en banaan

  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 300 gr Nutella
  • 3 Chiquita bananen
  • Handje hazelnoten
  • Handje gevriesdroogde frambozen
  • 1 ei losgeklopt

 

Basisingrediënten op voorraad

  • Kristalsuiker

 

Benodigdheden

Oven, bakplaat, bakpapier

 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Rol het bladerdeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Besmeer de plaattaart met Nutella. Houd, net zoals bij een pizza, een de buitenste randen vrij, ongeveer 2 cm. Snijd de bananen over de lengte door de helft en leg deze met de bolle kant op de Nutella. 
  2. Klop een ei los en bestrijk met een kwast de randen van de plaattaart. Bestrooi de randen met kristalsuiker. Bestrooi daarna de bananen ook met een klein beetje kristalsuiker. Verdeel de hazelnoten over de plaattaart.
  3. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak het bladerdeeg in 15-17 minuten goudbruin. Haal de bakplaat uit de oven, laat afkoelen, garneer met gevriesdroogde frambozen en serveer.

Stuur ons je reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Advertentie
Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Pinterest
Advertentie