Aardappel / Bereidingstijd: 0-10 minuten / 0-2 personen

Zoete aardappel van de BBQ

Sterre

Wie aan barbecue denkt, gaat waarschijnlijk met gedachten naar kilo's vlees, liters saus en meters stokbrood. Het gekke is dat velen van ons zich zwaar over eten tijdens de wekelijkse barbecue. In plaats van dat ene stukje vlees wat je veelal bij het avondeten eet, stop je nu een hamburger, saté, speklapje naar binnen en dan hebben we het nog niet gehad over stokbroodjes met kruidenboter die hap-slik-weg verdwijnen. Eigenlijk ook maar uit ongeduld, omdat die kipsaté's 'zo lang' duren. Toch hoort zo'n ordinaire barbecue ook wel een beetje bij het Hollandse bestaan. In zo'n kort mogelijke tijd, zoveel mogelijk naar binnen stouwen, want je zou maar iets tekort komen. 

Maar laten we niet alle barbecue avondjes over één kam scheren, want dit kan makkelijk anders. Op deze manier kun je onze fijne buiten griller veel vaker gebruiken, zodat je in de bloedhitte de oven binnen niet hoeft aan te raken en je heel je hebben en houwen gewoon naar buiten kunt verhuizen. Deze zomer staat buiten koken - op de BBQ - centraal. Met deze tips hoe je gezonder te werk kan gaan gaat dat helemaal goed komen.

 

Wat te doen:

1. Halveer en halveer nog eens. Je ogen zijn altijd groter dan je maag. Zeker als het op barbecuen aankomt. Wie loopt er niet rond in de supermarkt met lichte stress of je wel genoeg hebt. Bij deze: waarschijnlijk heb je genoeg om een weeshuis van eten te voorzien, dus meer dan genoeg.

2. Greens are what? Good! Salades en groentes maken de barbecue. In plaats van 10 stokken, 2 stokken saté en een heerljike salade voor de afwisseling. Daarnaast is het natuurlijk een stuk gezonder en hou je minder plaats over voor de ongezonde dingen. Heb je bijvoorbeelde deze panzanella al eens gemaakt? Een echte zomerse salade.

3. Bijgerechten. Verbreed je horizon en ga voor bijgerechten. Deze zoete aardappels met honing en limoen zijn to die for, gezond, heerlijk makkelijk én lekker vullend. 

 

Ingrediënten voor zoete aardappels van de BBQ:

 • 1 zoete aardappel
 • 1 el olijfolie
 • 1 el honing
 • 1/2 tl chilivlokken
 • 1/2 tl paprikapoeder
 • 1/2 limoen
 • 1/2 tl peterselie

 

Basisingrediënten op voorraad

 • Snuf zeezout en versgemalen zwarte peper

 

Benodigdheden

BBQ

 

Bereidingswijze:

 1. Steek de barbecue aan verhit tot 220-230 ºC.
 2. Pof de aardappel in zijn geheel ongeveer in anderhalf uur gaar.
 3. Snijd de zoete aardappel in de lengte doormidden en maak  in de lengte en breedte inkeping in de aardappel als op de foto.
 4. Bestrijk beide binnenkanten van de aardappel met olijfolie en kruid met zout, peper, chilipoeder en paprikapoeder.
 5. Bestrijk nu beide kanten met honing en leg voor 2 á 3 minten terug in de barbecue.
 6. Knijp de halve limoen over de zoete aardappels uit en serveer met een beetje peterselie. 

 

Stuur ons je reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Advertentie
Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Pinterest
Advertentie