Bereidingstijd: 10-20 minuten /

Hét recept voor je zelfgemaakte chiliolie

Dirk

Ingrediënten om zelf chiliolie te maken:

  • 10 kleine chilipepers
  • 6 gedroogde chilipepers
  • 1 eetlepels chilivlokken
  • 3 teentjes knoflook, ongepeld
  • 400 ml olijfolie

 

Basisingrediënten op voorraad 

  • Olijfolie
  • Grof gemalen peper en zeezout

 

Benodigdheden

Steelpan, zeef, fles of pot

 

Bereiding:

  1. Doe de kleine chilipepers, gedroogde chilipepers en chilivlokken in een pan. 
  2. Snijd de ongepelde tenen knoflook in tweeën en voeg toe aan de pepers. 
  3. Voeg de olijfolie toe en verhit het geheel circa 5 minuten zodat de smaken zich mooi kunnen mengen.
  4. Zeef de olie. 
  5. Doe de kleine chilipepers en de gedroogde chilipepers, de chilivlokken en de knoflook in een fles. 
  6. Voeg de warme olie toe en laat minstens een nacht trekken.

Ook je eigen sambal maken? Wij hebben het recept van Oma Irene voor je!

 

Stuur ons je reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Advertentie
Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Pinterest
Advertentie