Bereidingstijd: 20-30 minuten / 2-4 personen

Zelf maken: Lamsköfte!

Danny

Altijd al eens zelf köfte willen maken? Dit is je kans! Hieronder het recept voor heerlijke lamsköfte met frisse yoghurt-muntsaus. 

Ingrediënten voor de Lamsköfte: 

  • 500 g lamsgehakt 
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • ½ theelepel chilipoeder 
  • snuf zout 
  • 5 takjes bladpeterselie, gehakt
  • 2 tenen knoflook, gehakt
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 1 ei
  • 75 gram panko
  • olijfolie
  • 150 gram griekse yoghurt
  • 50 mililiter extra virgine olijfolie
  • 4 takjes munt, blaadjes aan fijne reepjes gesneden
  • peper

Bereiden:

  1. Meng het lamsgehakt met de komijnpoeder, chilipoeder, snuf zout, bladpeterselie, knoflook, rode ui, ei en panko. Kneed goed door en vorm er 8 langwerpig gevormde gehaktballen van, die je aan een satéprikker spiest. 
  2. Maak van de Griekse yoghurt, extra virgine olijfolie, munt, peper en zout een frisse dip voor bij de köfte.
  3. Grill de köfte in circa 10 minuten gaar en draai ze regelmatig om tijdens het grillen. Serveer met de dip.

Tip: Lekker met Tabouleh of bijvoorbeeld een griekse salade met fêtakaas. 

 

In samenwerking met: 

Bowls and Dishes
Saskia Lelieveld 

Stuur ons je reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Advertentie
Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Pinterest
Advertentie