Bereidingstijd: 10-20 minuten / 2-4 personen

Zalmcurry wok met shiitake en erwten

Deze heerlijke zalmcurry uit de wok zal je verrassen! Door de prachtige kleuren en milde currysaus.  
zalm curry wok 

Ingrediënten voor de zalmcurry wok:

 

Currysaus

  • 2 eetlepels gele currypasta 
  • 2 eetlepels vissaus
  • 2 theelepels bruine suiker
  • 240 milliliter kokosmelk
  • 1 eetlepel maïszetmeel

 

Zalmwok

  • 1 kleine bloemkool
  • 500 gram zalm
  • 120 gram shiitake 
  • Arachideolie
  • 200 gram diepvrieserwten (ontdooid)
  • 100 gram cashewnoten

 

 

Extra benodigdheden: 
Wok

 

Bereiden:

 

Currysaus

  1. Verhit een scheut olie in de pan, fruit de gele currypasta. 
  2. Blus af met de vissaus en voeg de bruine suiker en de kokosmelk toe. 
  3. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. 
  4. Leng het maïszetmeel aan met water en bind de saus af tot yoghurtdikte.  

 

Zalmwok

  1. Breng een pan met water aan de kook. Snijd de bloemkool in kleine roosjes. Kook de roosjes circa 3 minuten en laat uitwasemen.
  2. Snijd de zalm in gelijke blokjes.
  3. Snijd de harde stukjes van de shiitake en halveer de grote paddenstoelen.
  4. Verhit een scheut arachideolie in de wok, wok de shiitake circa 2 minuten tot ze goudbruin en knapperig zijn. 
  5. Voeg de zalm toe en wok circa 1 minuut mee.
  6. Haal beiden even uit de pan. Voeg de bloemkool en vervolgens de erwten toe. Wok circa 3 minuten en voeg de zalm en shiitake toe. Blus af met de currysaus. 
  7. Bestrooi de zalmcurry met cashewnoten.

  

Tip: serveer de zalmcurry wok met witte rijst.

 

Uit het boek: Wokking Lekker

Samenwerkingen:
Saskia Lelieveld
Bowls and Dishes

Stuur ons je reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Advertentie
Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Pinterest
Advertentie