Bereidingstijd: 0-10 minuten / 8+ personen

Yoghurtdip met sinaasappel

Sterre

Deze yoghurtdip met sinaasappel, chiliolie en munt is een toppertje bij de borrel. Wij serveren 'm vaak met plat- of naanbrood om mee te dippen. Een snelle labneh, want we hebben vandaag even geen geduld om de yoghurt uit te laten lekken, wat je oorspronkelijk wel doet. 

 

Ingrediënten voor yoghurtdip met sinaasappel:

  • 300 gr Griekse yoghurt
  • 2 el chiliolie 
  • 2 el olijfolie 
  • Handje verse muntblaadjes
  • 1/2 sinaasappel
  • 1/2 teen knoflook
  • 1 tl roze peperkorrels of chilivlokken

 

Basisingrediënten op voorraad:

  • Zout 

 

Benodigdheden:

Kommetje

 

Bereiding:

  1. Snijd de knoflook fijn, hak de 2/3 van de munt fijn, pel de sinaasappel en snijd in kleine partjes.
  2. Leg de fijngehakte muntblaadjes in een kommetje met de 2 el olijfolie en roer dit door elkaar.
  3. Meng voor de dip de knoflook, de olijfolie met munt en een snuf zout door elkaar en schep in een mooi schaaltje.
  4. Besprenkel met de chiliolie en bestrooi de sinaasappelpartjes, overgebleven munt blaadjes en roze peperkorrels.
  5. Serveer met naanbrood.

Stuur ons je reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Advertentie
Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Pinterest
Advertentie