Bereidingstijd: 20-30 minuten / 2-4 personen

Wok in the forest

Met deze wok waan je jezelf in het bos en is gemaakt van ingrediënten die zo in het bos kan vinden! Neem jij een wok in the forest?

paddestoelen wok

Ingrediënten voor de wok in the forest:

  • 150 gram rozeval aardappels
  • 300 gram gemengde paddenstoelen
  • 2 takjes tijm
  • 1 bos bospeen
  • 2 lente-uitjes
  • 1 kleine prei
  • 80 gram geroosterde hazelnoten
  • 150 gram schouderkarbonade
  • Zonnebloemolie
  • ½ paddenstoelbouillonblokje 
  • 200 milliliter slagroom

 

Extra benodigdheden:

  • Wok
  • Kookpan
  • Dunschiller

 

Bereiden:

  1. Was de aardappels, snijd ze in partjes in kook ze in circa 15 minuten gaar. 
  2. Halveer de grotere paddenstoelen.
  3. Ris de tijm en hak de blaadjes fijn.
  4. Schil de bospeen en snijd in schuine stukken. 
  5. Snijd de lente-ui in schuine stukken.
  6. Halveer en was de prei. Snijd de prei in halve ringen. 
  7. Hak de hazelnoten fijn.
  8. Snijd de karbonades in fijne reepjes van circa 1 centimeter dik.
  9. Verhit een scheutje olie in de wok en bak de karbonades in circa 3 minuten goudbruin en gaar. Haal het vlees uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. 
  10. Wok in de olie van de karbonades, de paddenstoelen met aardappelpartjes en de tijm goudbruin. 
  11. Voeg de bospeen, lente-ui en prei toe en wok circa 3 minuten mee. 
  12. Verkruimel het paddenstoelen bouillonblokje over de groenten, blus af met de room. Kook tot het bouillonpoeder is opgelost.
  13. Voeg het vlees toe en warm kort mee, breng op smaak met zout en peper.
  14. Bestrooi met de gehakte hazelnoten.

 

Stuur ons je reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Advertentie
Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Pinterest
Advertentie