Bereidingstijd: 20-30 minuten / 0-2 personen

Vietnamese pannenkoek met groenten en misodressing

Home Made Chefs

Ingrediënten uit de box: 

  • Verse kurkuma 
  • Lente-ui 
  • 100 gr rijstebloem 
  • 100 ml slagroom 
  • 10 gr kokos 
  • 1 rode peper 
  • 1 limoen 
  • 1 misopasta 
  • 1 komkommer
  • 1 rode paprika 
  • 200 gr taugé 
  • zout en peper 
  • olijfolie 

Kookgerei: rasp, mengkom met garde, koekenpan. 

Bereiden:

  1. Schil en rasp de kurkuma. Draag hierbij het liefst handschoentjes en pas op voor je kleding. Kurkuma geeft veel kleur af. 
  2. Snijd het wit van de lente ui zo fijn mogelijk. 
  3. Meng de rijstebloem, slagroom, kokos, geraspte kurkuma, lente-ui, 100 milliliter water en wat zout en peper tot een glad pannenkoekenbeslag. 
  4. Verwijder de zaadlijsten van een halve rode peper en snijd fijn. Knijp de limoen uit. Maak een dressing van het limoensap, de rode peper, miso en 4 eetlepels olijfolie. 
  5. Voor dit recept gebruik je een halve komkommer. Snijd deze in vier kwarten, verwijder de kern en snijd schuin in stukken. Snijd het groen van de lente-ui in schuine ringen. Verwijder de zaadlijsten uit de paprika en snijd in reepjes. 
  6. Meng de komkommer en lente-ui met de taugé en de dressing. Laat 10 minuten staan. 
  7. Verwarm een scheut olijfolie in een pan en bak 4 dunne pannenkoeken van het beslag. 
  8. Vul de pannenkoeken met de groenten en serveer direct.

Stuur ons je reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Advertentie
Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Pinterest
Advertentie