Groenten / Bereidingstijd: 30-40 minuten / 0-2 personen

Verse Italiaanse groentestoof met gegrilde aubergine

Home Made Chefs

Italiaanse groentestoof

Ingrediënten

  • 1 st aubergine 
  • 400 gr San Marzano tomaten
  • 2 st suikermais
  • 1 prei
  • 10 blaasjes verse basilicum
  • 2 st rode ui
  • 2 teen knoflook
  • 150 gr orecchiette pasta (of een andere soort)

 

Basisingrediënten op voorraad

  • Peper en grof zeezout
  • Olijfolie

 

Benodigdheden

Kookpan, grote bakpan, grillpan

 

Bereiding

  1. Kook de maiskolf in z’n geheel gaar in 15 minuten en snijd vervolgens de mais er af met een mes.
  2. Terwijl de maïs kookt; snijd de aubergine in plakken, meng met een beetje olijfolie, peper en zout. Grill deze in een grillpan gaar aan 2 kanten.
  3. Snijd de tomaten in parten. Pel de knoflook en de ui en snipper deze fijn. Halveer de prei, snijd deze schuin in stukken en was deze goed af.
  4. Kook de pasta 10 minuten totdat hij beetgaar is.
  5. Verwarm in een pan de ui en de knoflook en fruit deze kort aan.
  6. Voeg de tomaat en de prei toe en laat het geheel 5 minuten kort stoven. Voeg nu blaadjes basilicum en de gekookte mais toe en breng het geheel op smaak met peper en zout.
  7. Schep de gekookte pasta op het bord en leg daarnaast de plakjes gegrilde aubergine met daartussen de groentestoof.
  8. Garneer de stoof af met een blaadje basilicum.

 

Dit recept is afkomstig van Boerschappen

 

Stuur ons je reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Advertentie
Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Pinterest
Advertentie