Zoet en gebakken / Bereidingstijd: 20-30 minuten /

Brusselse wafels met gebakken appeltjes

Home Made Chefs

Ingrediënten voor 6 verse wafels met gebakken appeltjes:

  • 150 gr zelfrijzend bakmeel
  • 150 ml water
  • 40 gr eiwit
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 300 ml volle melk
  • 60 gr roomboter
  • 40 gr eidooier
  • 2 stuks stevige zure appels
  • 3 el poedersuiker

 

Basisingrediënten op voorraad 

  • Beetje olijfolie of boter voor invetten wafelijzer
  • Beetje citroensap voor ontvetten van de mengkom

 

Benodigdheden

Wafelijzer, mixer met garde, bakpan

 

Bereiding:

  1. Schil de appels en snijd deze zonder het klokhuis in grove blokjes.
  2. Smelt de boter in en pannetje of in de magnetron.
  3. Meng de bloem met de suiker in een mixer met garde, voeg de helft van de melk toe en klop dit kort door.
  4. Voeg daarna de eidooiers, de rest van de melk en het water toe en roer dit tot een glad beslag.
  5. Voeg nu al kloppend de gesmolten boter toe en meng dit door tot alle boter is opgenomen.
  6. Ontvet een de mengkom met een beetje citroensap en klop de eiwitten hierin stijf. En spatel ze luchtig door het beslag.
  7. Smeer het hete wafelijzer in met een beetje olie of gesmolten boter en schep het beslag hierin. Bak de wafels ca. 5 minuten tot ze goudbruin zijn.
  8. Verwarm ondertussen in een bakpan met antiaanbaklaag de poedersuiker. Blijf roeren tot de gehele poedersuiker karamel is geworden en voeg de appelblokjes toe. Blijf nu schudden of roeren in de pan. Als de appeltjes gaar worden en vocht loslaten wordt de karamel vanzelf weer vloeibaarder. Dan zijn de gebakken appeltjes klaar.
  9. Serveer de wafels met de gebakken appeltjes en wat poedersuiker.

Stuur ons je reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Advertentie
Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Pinterest
Advertentie