Salades / Bereidingstijd: 30-40 minuten / 0-2 personen

Vegetarische poké bowl

vegetarische pokébowl

Ingrediënten voor de vegetarische poké bowl:

  • 150 gram zilvervliesrijst
  • Sugarsnaps
  • 4 handjes sojabonen, gedopt
  • 2 vellen nori
  • 2 eetlepels gembersiroop
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels rijstazijn
  • Rasp en sap van 1 limoen
  • Sap van 2 mandarijnen
  • Bakje wakamé (zeewiersalade)
  • Handje frambozen
  • 1 eetlepel zwarte sesamzaadjes
  • ½ bosje koriander, grof gehakt

 

Extra benodigdheden:
Mooie serveerkommen
Japanse eetstokjes 

 

Bereiden: 

  1. Kook de zilvervliesrijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Laat afkoelen.
  2. Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook en blancheer de sugarsnaps en sojaboontjes 2 minuten. Koel ze terug in ijskoud water.
  3. Verhit een pan en rooster in een paar seconden beide kanten van de nori vellen. Laat de nori afkoelen en scheur in stukken.  
  4. Klop de gembersiroop, sojasaus, rijstazijn, limoenschil, mandarijnen- en limoensap tot een dressing.
  5. Verdeel de zilvervliesrijst over twee kommen. Verdeel de sojabonen, sugarsnaps, wakamé en nori over de rijst. Schenk de dressing over de pokébowl en verdeel als laatste de frambozen, sesamzaadjes en koriander erover. 

 

Tip: Verse sojabonen vind je bij de toko in het vriesvak. Sommige supermarkten verkopen ook vers gedopte voorgekookte sojaboontjes.

 

Uit het boek: Eten met stokjes

Samenwerkingen:
Bowls and Dishes
Saskia Lelieveld

Stuur ons je reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Advertentie
Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Pinterest
Advertentie