Vega paddenstoelenshoarma met limoenmayo en zoetzure bieten

Denise

Ingrediënten voor vega paddenstoelenshoarma met limoenmayo en zoetzure bieten

  • 4 rode bieten, in blokjes
  • 1 el suiker
  • 50 ml azijn
  • 300 gr oesterzwammen, in reepjes of plakjes
  • 1 el Souq Specerijenmix voor Shawarma
  • 100 gr Mr. kitchen vegan mayonaise 
  • Rasp van 1 limoen
  • Sap van 1 limoen
  • 4 Souq Libanees brood rond
  • 75 gr rucola
  • Optioneel: verse kruiden als peterselie of koriander, fijngehakt

 

Basisingrediënten op voorraad

  • Zout
  • Olijfolie

 

Benodigdheden

Koekenpan, microplane

 

Bereiding

  1. Doe de blokjes of plakjes rode biet in een bakje of schone pot. Verwarm de azijn met de suiker in een steelpannetje en laat koken tot de suiker is opgelost. Giet het mengsel over de rode biet en laat intrekken in de koelkast.
  2. Meng de oesterzwammen met 1 el Souq specerijenmix en een snufje zout. Bak in een scheutje olijfolie de paddenstoelen op middelhoog vuur in 10-15 min. goudbruin.
  3. Mix ondertussen ¾ van de limoenrasp met de limoensap en mayonaise tot een limoenmayo en bereid het brood volgens de verpakkking.
  4. Beleg het brood met de rucola, shoarma, zoetzure bieten, verse kruiden en limoenmayo

Stuur ons je reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Advertentie
Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Pinterest
Advertentie