Pasta / Bereidingstijd: 30-40 minuten / 2-4 personen

Vandaag pasta! Tothemoen maakt Pasta Alla Norma.

Ingrediënten voor de pasta alla norma:

  • 400 gram tomatenblokjes
  • 2 aubergines, in blokjes gesneden 
  • 2 rode uien 
  • 3 teentjes knoflook, geperst 
  • 1/2 theelepels sumak
  • 1/2 theelepels Italiaanse kruiden
  • 1/4 koriander poeder
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 200 gram ongekookte pasta (rigatoni)
  • zout en peper 
  • Fetakaas
  • Parmezaanse kaas
  • Basilicum blaadjes

Bereiden:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snijd 1 ui in parten en voeg aan de gesneden aubergines toe. 
  3. Voeg er twee eetlepels olijfolie, sumak, korianderpoeder aan toe. Breng op smaak met peper en zout. Rooster deze in de oven gedurende 20 tot 25 minuten. 
  4. Breng ondertussen een pan met ruim water aan de kook en kook de pasta volgens aanwijzigingen op verpakking. 
  5. Verhit de rest van olie in een pan en snijd de ui fijn. Fruit de ui samen met de knoflook aan. Voeg na een paar minuten de tomatenblokjes toe. Spoel het blikje om met klein beetje water en voeg toe aan de tomaten saus. 
  6. Doe deksel op de pan en breng aan de kook. 
  7. Breng de saus op smaak met Italiaanse kruiden en zout en peper 
  8. Voeg de gegrilde aubergine en ui toe aan de saus. Zet hierna het vuur laag en kook nog 10 minutjes zachtjes door.
  9. Serveer de pasta met de saus, gekruimelde fetakaas, geraspte parmezaanse kaas en basilicumblaadjes.

Stuur ons je reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Advertentie
Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Pinterest