Bereidingstijd: 30-40 minuten / 6 personenen

Makkelijke Turkse pide met gehakt

Sterre

 

Ingrediënten voor Turkse pide 

 

  • 1 teen knoflook, fijngehakt 
  • 1 ui, gesnipperd 
  • 300 g runder- of lamsgehakt 
  • 1 el tomatenpuree 
  • 2 el Cilogu kofte Harci kruiden + 25 ml water 
  • 1 tomaat, in zo klein als mogelijke blokjes 
  • 1 paprika, verwijderd van zaadjes
  • Pizzadeeg spelt, in 3 gelijke stukken
  • 100 g geraspte mozzarella 
  • Optioneel: feta, koriander 

 

Benodigdheden

Oven met bakplaat en bakpapier, koekenpan

 

Bereiding 

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Verhit een scheutje olijfolie in de pan en bak de ui en knoflook kort aan. Voeg het gehakt toe en bak deze rul. Voeg vervolgens de köfte kruiden toe samen met het water. Doe ondertussen de paprika in de keukenmachine en pulseer kort tot je hele kleine stukjes krijgt. Haal uit de keukenmachine en zet opzij. Als het gehakt al het water heeft opgenoment pulseer je het gehakt kort in de keukenmachine. 
  2. Bak de tomatenpuree kort aan in de pan en doe het gehakt erbij samen met de paprika en de tomatenblokjes. 
  3. Leg de 3 stukken deeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Snijd de hoeken van de rechthoekige stukken deeg, zodat je ovalen krijgt. Beleg het midden van het deeg met mozzarella (laat 2 cm van de randen open). Verdeel het gehaktmengsel over de kaas.
  4. Bestrijk de uiteinden van de pide's met een beetje water en knijp deze dicht tot wanneer het gehaktmengsel begint. Vanaf hier vouw je de rand over het gehaktmengsel. Bak nu de pide in 10-15 minuten af in een voorverwarmde oven tot het deeg goudbruin kleurt.

Optioneel: maak de pizza af met verkruimelde feta en fijngehakte koriander wanneer deze uit de oven komt.   

 
 
 

 

Stuur ons je reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Advertentie
Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Pinterest
Advertentie