Groenten / Bereidingstijd: 50-60 minuten / 2-4 personen

Tothemoen maakt heerlijke gegrilde aubergine

Ingrediënten voor de gegrilde aubergine:

  • 4 aubergines
  • 2 eetlepels olijfolie 
  • 1/2 theelepel komijnpoeder
  • zout en peper naar smaak 

voor de bulgursalade:

  • 400 gram gekookte bulgur
  • 50 gram feta kaas 
  • 1 eetlepel tahini
  • 1 eetlepel olijfolie 
  • 1 eetlepel citroensap 
  • zout en peper naar smaak 
  • koriander en/of peterselie voor de garnering 

Bereiden:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. 
  2. Snijd de aubergines in de lengte door de helft. 
  3. Snijd het vruchtvlees van de aubergines kruislings in (niet helemaal door) en creëer een ruitjespatroon. 
  4. Smeer de aubergines in met olijfolie. Verdeel het komijnpoeder over de aubergines en breng op smaak met zout en peper. 
  5. Plaats de aubergines met de bolle kant naar beneden op een bakplaat en rooster 40 tot 45 minuten in de voorverwarmde oven. 
  6. Voor de salade: meng alle ingrediënten door elkaar. Breng op smaak met zout en peper. Pluk de blaadjes van de peterselie en/of koriander en garneer hiermee. 
  7. Je kunt de bulgursalade bovenop/in de aubergine scheppen en zo serveren, maar ernaast kan natuurlijk ook. 

 

Stuur ons je reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Advertentie
Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Pinterest
Advertentie