Bereidingstijd: 30-40 minuten / 2-4 personen

Tikka masala met bloemkool en tomaat

Home Made Chefs

Ingrediënten voor tikka masala met bloemkool en tomaat:

  • 1 stuks bloemkool (ca. 750 gram)
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode ui
  • 2 tl gemberpoeder
  • 2 tl paprikapoeder
  • 2 tl garam masala
  • 2 tl komijnpoeder
  • 1 tl gemalen kurkuma
  • 1 halve tl cayennepeper
  • 5 el Griekse yoghurt
  • 200 ml kokosmelk

Basisingrediënten op voorraad 

  • Olijfolie
  • Peper en grof zeezout

 

Benodigdheden

Bakpan, hapjes of stoofpan

 

Bereiding:

  1. Snijd bloemkool in grove roosjes, en rooster deze in een bakpan met een scheutje olijfolie goud hard aan tot sommige stukjes heel donker zijn (tegen het zwarte aan).
  2. Haal van het vuur en schep de bloemkool over in een andere schaal.
  3. Pel en snipper 1 teen knoflook en voeg dit samen met 3 eetlepels Griekse yoghurt, 1 theelepel gember, 1 theelepel paprikapoeder, 1 theelepel garam masala, 1 theelepel komijnpoeder, de kurkuma en cayennepeper toe en roer door elkaar. 
  4. Breng op smaak met peper en zout en laat het daarna zo'n 30 minuten in de koelkast marineren.
  5. Snijd de ui fijn en pel en snipper de andere teen knoflook.
  6. Verwarm een scheut olie in een koekenpan en fruit hierin de ui en de knoflook.
  7. Voeg dan de gemarineerde bloemkool toe en bak op hoog vuur in zo'n 5 minuten gaar.
  8. Halveer ondertussen de cherrytomaatjes.
  9. Zet het vuur lager en voeg de cherrytomaatjes, de overige Griekse yoghurt, kokosmelk, garam masala, het paprikapoeder, gemberpoeder en komijnpoeder toe.
  10. Breng op smaak met peper en zout en roer goed door. Verwarm het geheel nog zo'n 15 minuten op laag vuur.
  11. Serveer de tikka masala met gekookte rijst.

Stuur ons je reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Advertentie
Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Pinterest
Advertentie