The Goat Rotterdam, écht The Greatest Of All Time?

Sterre

Tripje Amerika zonder dat je de oceaan over hoeft? Rotterdam, Schiedamse Vest, The Goat. Wij hoorden vanuit alle kanten it's the place to be voor het echte top notch junk food. We're talking: loaded fries, chicken 'n waffles, burgers en everything America. Wij besloten een kijkje te nemen of ze de naam waardig zijn.

 

 

 

Top Notch junkfood

Als het om eten draait is geduld niet onze sterkste kant, dus wij doken head first in de menukaart en lieten op aanraden van het personeel de tafel volzetten. Zolang de chili cheese fries maar geleverd werden natuurlijk, want daar hadden we erg hoge verwachtigen van. We trapten af met real Amercian drankjes: een homemade ice tea, lemonade en pink lemonade, waarbij we gewezen werden op de cherries-on-top, 'cause how cute?! 

Sippend van onze lemonades & Arnold Palmer (half lemonade, half ice tea, bedacht door Amerikaanse Golf Pro Arnold Palmer, who else) kregen we even de tijd om echt goed rond te kijken en alles op te nemen. Van de inrichting tot de menukaart en het personeel tot zelfs de gasten schreeuwen Amerika uit. Dat gevoel van een tripje overseas is qua beleving dus al niks aan gelogen.

 

 

 

About Burgers

Terwijl de tafel werd volgeladen met dingen waar het water je spontaan van in de mond loopt, kregen wij een uitgebreid verslag over de nieuwe bieren die ze op de kaart hebben staan. Zo werd de 'aloha' spirit doorgegeven aan de hand van de frisse en heerlijk zoete bieren uit Hawaï en de Belgische humor door de 'zesty & bright' bieren van Kerel. 

Tegenwoordig is het niet moeilijk om binnen een heugelijke tijd jezelf op een burger te trakteren. Op iedere hoek van de straat - of dorp - bevindt zich iets van een burger joint. De liefde voor burgers die zo mooi is over komen waaien uit Amerika is zó gepassioneerd opgenomen, dat veel restaurants zich gedwongen voelen een burger op het menu te zetten. Begrijp ons niet verkeerd, we zijn groot fan van burgers, maar om deze reden waren we een klein beetje vergeten hoe een echt goede burger precies ook alweer smaakt. Tot we aan de Southern Style met fried chicken en de Big Smash - The Goat's versie op de Big Mac - begonnen. Een burger zoals je een burger wil eten.

 

 

 

Fries before guys

En dan: de frietjes. Een ware, grease-soaked Amerikaanse klassieker. Veelal wordt er van genoten met een simpel saus ernaast, maar niet bij The Goat. Daar laden ze 'm vol met torenhoge toppings als kimchi, chili con carne, fried shrimps en natuurlijk: fried chicken. Wij vielen als een blok voor de chili cheese fries en kwam bij enkelen van ons als beste uit de test, maarja wat wil je ook als je frietjes, chili con carne, cheddarsaus en jalapeño mayo bij elkaar gooit?

Op het eerste gezicht zouden chicken and waffles geen combinatie moeten zijn. Fried chicken is sappig, knapperig en hartig, waar wafels als ontbijtgerecht met boter en siroop geserveerd worden. Maar op een of andere manier gebeurt er iets magisch als je de twee aan elkaar koppelt. The Goat weet the best of both worlds als geen ander te verbinden en daar worden wij op onze beurt weer happy van. 

 

Enfin

Na deze flamboyante opsomming van deze avond, want we hebben nog wel een stukkie meer gegeten dan dit kunnen we zonder twee keer na te denken dat deze zaak zijn naam dubbel en dwars verdiend heeft. Vanaf nu onze favoriete burgers en we komen ook graag terug voor de slushies (DO NOT FORGET THE RUM!)

 

The Goat X Home Made Chefs

Loaded fries every day baby! Als big fans van de Surf 'n Turf loaded fries maakten we een dupe, want iedere dag bij The Goat zitten is zonde van je huur. Wij maakten daarom de loaded fries zelf zo goed als mogelijk na. Benieuwd? Wij delen het recept voor onze Home Made Chefs Surf 'n Turf fries met je! 

 

 

 

 

Stuur ons je reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Advertentie
Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Pinterest
Advertentie