Thaise massaman curry

Excuseer ons terwijl we head first in dit fantastisch makkelijk én lekkere gerecht duiken. Curries zijn altijd een goed idee en zeker deze milde, hartige en lichtzoetige variant met geurige ondertonen van kruiden als komijn, kardemom en kaneel. Een gerecht bomvol groenten en de perfecte kandidaat voor je doordeweekse avondmaaltijden. Denk aan bloemkool, paprika, sugarsnaps, aardappel, gember en als verassingselement, jawel: pindakaas. 

 

Ingrediënten

  • 200 gr Tilda basmati- of jasmijnrijst 
  • 3-4 el Kohthai massamancurry
  • 800 ml Go-Tan kokosmelk
  • 1,5 el Calvé pindakaas 
  • 2 grote aardappelen
  • 1 kleine bloemkool 
  • 1 grote ui
  • 2 paprika’s
  • 250 gr sugarsnaps
  • 1 duim gember
  • Thaise basilicum
  • 1 limoen

 

Basisingrediënten op voorraad

  • Peper en zout
  • 200 ml water

 

Bereiding

  1. Bereid de rijst volgens de verpakking.
  2. Snijd de ui in halveringen, de bloemkool in roosjes, de gember fijn en de aardappelen en paprika’s in blokjes. Snijd de Thaise basilicum in reepjes en knijp de limoen uit.
  3. Fruit de ui en gember kort aan, voeg hier de groenten aan toe en laat 3 minuten stomen. Voeg hier de currypaste en pindakaas aan toe en laat de smaken even vrijkomen. Schenk daarna de kokosmelk erbij samen met de halve limoen en laat op zacht vuur garen. 
  4. Serveer met Thaise basilicum en de jasmijnrijst.

 

Stuur ons je reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Advertentie
Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Pinterest
Advertentie