Bereidingstijd: 50-60 minuten / 2-4 personen

Thaise bami met garnalen

Pad betekend bami, maar dan op zijn Thais. Oma Paula heeft het recept aan haar dochters geleerd, en die kunnen het net zo goed klaarmaken als oma. Als jong meisje moest oma Paula pad thai halen voor het personeel. Toen heeft ze geleerd hoe je dat maakte. Dat was 75 jaar geleden!
Thaise bami 

Ingrediënten voor de pad thai:

  • 1 pak rice sticks, Thaise bami
  • Zonnebloemolie
  • 5 eetlepels nam pla, vissaus
  • 1 eetlepel suiker
  • 500 gram gamba’s 
  • 500 gram tahoe
  • 3 eieren
  • 1 bosje guichai leaf, Thaise lente-ui
  • 2 sjalotten
  • 1 teentje knoflook
  • 100 gram taugé
  • 1 limoen

Garnering

  • 200 gram gezouten pinda’s
  • 4 eetlepels gedroogde garnalen
  • 50 gram suiker
  • 1 limoen

 

Extra benodigdheden: 
Foodprocessor
Keukenpapier

 

Bereiden:

  1. Kook de rice sticks gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Laat goed uitlekken en meng in een ruime kom met een scheutje zonnebloemolie. Voeg nam pla en suiker toe. Roer de rice sticks om, zodat de smaak goed intrekt, en laat rusten tot de rest klaar is.
  2. Maak de gamba’s schoon. Verhit een scheut zonnebloemolie in een pan en bak de gamba’s circa 5 minuten. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper en houd ze apart. 
  3. Snijd de tahoe in 6 gelijke plakken. Verhit een scheut zonnebloemolie in een pan en bak de tahoe rondom goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier en snijd in fijne reepjes. 
  4. Verhit een scheut zonnebloemolie in een pan. Kluts de eieren met een scheutje nam pla en bak hiervan een omelet. Rol de omelet op en snijd in dunne reepjes.
  5. Houd een gedeelte van de guichai leaf apart om te gebruiken als garnering en snijd de rest in stukjes van circa 1 centimeter. Pel en snijd de sjalotten in ringen. Pel en snijd de knoflook fijn. Verhit een scheut zonnebloemolie in een pan en bak de sjalotten en knoflook circa 2 minuten. 
  6. Voeg de tahoe en omelet toe. Voeg de rice sticks toe en meng door elkaar. Voeg de garnalen en de gesneden guichai leaf toe en warm goed door. 
  7. Meng als laatste de helft van de taugé er voorzichtig door. 
  8. Maal voor de garnering eerst de pinda’s en daarna de gedroogde garnalen grof in een foodprocessor en schep in twee kleine bakjes. Snijd de limoen in parten. Doe de rest van de guichai, taugé en suiker ook in kleine bakjes.

 

Het recept voor de Thaise bami komt uit: Zoals Alleen Oma Dat Kan

 

Samenwerkingen:
Bowls and Dishes
Saskia Lelieveld

Stuur ons je reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Advertentie
Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Pinterest
Advertentie