Groenten / Bereidingstijd: 10-20 minuten / 2-4 personen

Tex-mex quesadillas met snelle pulled chicken en avocado

Sterre

Als we één type keuken voor de rest van ons leven zouden mogen eten zou Mexicaans heel hoog in ons lijstje eindigen. We kunnen ten slotte nooit genoeg krijgen van de frisse, kruidige smaken die de Mexicaanse keuken met zich meebrengt. Om je over te halen beginnen we met één van de meest simpele, maar heerlijke snacks ever: quesadillas. 2 tortilla's bomvol gooey gesmolten kaas, verse avocado en pulled chicken. Als we het over comfort food hebben die ieder mens gek van hebberigheid maakt, dan zit je nu goed. 

Een snelle en makkelijke manier om het avondeten kidsproof te maken, maar ook een uitstekende kanditaat voor op borrelavonden, na het stappen én een appetijtelijk hapje tijdens mannenavonden en voetbalwedstrijden. 

Ingrediënten voor texmex quesadillas met snelle pulled chicken en avocado

  • 4 tortilla's La Morena
  • 1 avocado
  • 10 gr koriander
  • 4 el mayonaise
  • 1 el Flying Goose sriracha 
  • 1 limoen
  • 1 kipfilet
  • 75 gr maïs
  • 100 gr Tex-Mex geraspte kaas
  • 50 gr jalapeño plakjes in pot

 

Bereiding:

  1. Breng water aan de kook. Leg de kip erin en kook in 10 min. zachtjes gaar. Neem de kip uit de pan en laat iets afkoelen. 
  2. Snijd ondertussen de avocado overlangs doormidden en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en prak fijn met een vork. Snijd de koriander fijn. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Voeg de avocado samen met de avocado, mayonaise, koriander, limoenrasp en sap en het water en meng deze samen.   
  3. Trek de gare kipfilet met 2 vorken in plukjes uit elkaar (pulled chicken) en meng met de barbecuesaus. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de pulled chicken ca. 2 min. op middelhoog vuur.
  4. Meng ondertussen de sriracha en de mayonaise met elkaar voor de sriracha mayo.
  5. Verdeel de avocadospread over de tortilla’s. Verdeel de kip erover, samen met de maïs en jalapeno’s. Strooi de texmex kaas er overheen. Dek af met de andere tortilla en bak beide kanten op middelhoog vuur 2 min. in een koekenpan zonder olie of boter. Snijd de quesadilla in punten en serveer met de sriracha mayo. 

 

Stuur ons je reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Advertentie
Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Pinterest
Advertentie