Zoet en gebakken / Bereidingstijd: 50-60 minuten / 8+ personen

Swiss Victoria Roll met pistachevulling, vijgen en honing

Dirk

Ingrediënten voor de Swiss Victoria Roll met pistachevulling, vijgen en honing

Kapsel (plaat van 30x40 cm):

  • 5 eieren gesplitst
  • 100 gr bloem
  • 25 gr maïzena
  • 25 gr custard
  • 150 gr suiker
  • Snufje zout

 

Vulling:

  • 500 gr boter op kamertemperatuur
  • 250 gr mascarpone
  • 150 gr suiker
  • 50 gr honing
  • 1 el pistachecompound/ pistache pasta

 

Topping:

  • 50 gr honing
  • 6 st vijgen
  • 30 gr groene pistaches

 

Basisingrediënten op voorraad 

  • Olijfolie
  • Peper en grof zeezout

 

Benodigdheden

Oven met bakplaat van 30 x 40 cm (of 2 x halve maat), bakpapier, keukenmixer met garde

 

Bereiding

Kapsel:

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Leg op een bakplaat een vel bakpapier en zet deze op de hoeken vast met wat beslag, olie of boter.
  3. Meng de bloem, custard, maïzena en het zout.
  4. Klop het eiwit los en voeg dan geleidelijk de suiker toe. Klop dit tot het mengel heel stijf is.
  5. Voeg dan in één keer de eidooiers toe, terwijl de keukenmachine op een lage stand draait. Laat dit zeer kort doormengen, 10 seconden is vaak genoeg.
  6. Spatel het bloemmengsel er kort door tot een homogene massa is ontstaan.
  7. Verdeel het biscuitbeslag ongeveer ½ cm dik over de bakplaat en strijk glad met een paletmes.
  8. Bak het in de oven in ca. 8-10 minuten gaar.
  9. Haal de biscuit van de bakplaat en laat het afkoelen op een rooster.

 

Vulling:

  1. Klop de boter met de suiker luchtig.
  2. Meng de mascarpone met de pitachecompound of -pasta en de honing en meng dit schep voor schep door de boter crème tot alles is gemengd tot een egale massa.

 

Afmaken:

  1. Leg het gebakken kapsel met de bruine kant naar beneden op de werkbank. 
  2. Verdeel 2/3 van de pistache-mascarpone crème over het kapsel.
  3. Rol het kapsel strak op tot een rol van 30 cm breed.
  4. Leg de rol op een bakplaat of ander plateau en smeer de buitenkant met een spatel in met de rest van de crème.
  5. Bewaar de rol in de koelkast, maar serveer een beetje op kamertemperatuur.
  6. Garneer de rol af met de gesneden vijgen, gehakte pistache en drizzle de honing er overheen net voor het serveren.

Stuur ons je reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Advertentie
Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Pinterest
Advertentie