Zoet en gebakken / Bereidingstijd: 20-30 minuten /

Sweet Treat! Juutlovesfood maakt Snick'or treats!

Ingrediënten voor de Snick'or bites: 

Voor de bodem:

  • 200 gram cashewnoten 
  • 200 gram pinda’s 
  • 240 gram dadelpasta 
  • 60 milliliter ahornsiroop 
  • 15 gram cacao nibs 
  • Snuf zeezout 

Voor de karamel:

  • 400 gram dadelpasta 
  • 300 gram pindakaas 
  • 150 gram rijstsiroop 
  • 100 gram kokosolie, op kamertemperatuur 

Voor de chocolade:

  • 100 gram pure chocolade (85% of meer) 
  • 50 gram kokosolie, op kamertemperatuur
  • 60 milliliter ahornsiroop 

Extra nodig: siliconen vorm (ideaal gezien 27 bij 21 centimeter) 

Bereiden: 

De bodem: 

  1. Maal de cashewnoten en pinda’s in een keukenmachine tot fijne stukjes.
  2. Haal uit de blender en kneed in een kom de gemalen noten, dadelpasta, ahornsiroop, cacao nibs en een snuf zout door elkaar. Proef of er meer zout bij moet om de smaak omhoog te halen. 
  3. Druk het deeg in rechthoekige siliconen vorm. Druk stevig aan om een goede bodem te maken. 

De karamel:

  1. Mix in een kom met een lepel de dadelpasta, pindakaas, kokosolie en rijstsiroop tot een mooie emulsie. Deze stap kun je beter niet met de blender doen, omdat de oliën dan bovenop de karamel komen te liggen.
  2. Druk de karamel bovenop de bodem met de onderkant van de lepel. 

De chocolade: 

  1. Smelt de chocolade au-bain-marie.
  2. Voeg al roerend de kokosolie toe tot het is samengesmolten. Voeg daarna de ahornsiroop al roerend toe.
  3. Giet de chocolade over de karamel en plaats circa 2 uur in de koelkast.
  4. Snijd in repen en geniet! 

 

 

Stuur ons je reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Advertentie
Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Pinterest
Advertentie