Bereidingstijd: 2+ uur / 4-6 personen

Stoofpeertjes met frambozen en bessenwijn

Home Made Chefs

Heerlijke stoofpeertjes met frambozen, bessenwijn en een bolletje slagroomijs. Zo zet jij pas een echt dessert op tafel.

Stoofpeertjes

Ingrediënten

  • 6 stoofperen (Gieser Wilderman)
  • 400 ml frambozen en bessenwijn
  • 200 ml water
  • 1 kaneelstok
  • 2 kruidnagels
  • 50 g bruine basterdsuiker
  • schil en sap van 1 citroen

 

Extra nodig

  • Dunschiller
  • Zeef

 

Bereiding

  1. Schil de peren met een dunschiller en verwijder het kroontje onderop. Laat het steeltje zitten.
  2. Vul een sauspan met dikke bodem met de frambozen/bessenwijn en leng aan met het water. Voeg de kaneelstok, de kruidnagels, de basterdsuiker en het sap en de schil van de citroen toe en roer goed door. Zet de peren rechtop in de pan.
  3. Laat de peren 3,5 uur stoven op zacht vuur. Prik met een mes voorzichtig in de peren om te voelen of ze zacht genoeg zijn. Het mes moet er makkelijk doorheen glijden.
  4. Trek de peren aan het steeltje uit de pan en zeef de saus. 

Tips!

Heerlijk met slagroomijs en geschaafde amandelen.

 

Indien je de saus wilt gebruiken, voeg dan 25 g roomboter en wat maïzena toe.

Stuur ons je reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Advertentie
Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Pinterest
Advertentie