Bereidingstijd: 50-60 minuten / 2-4 personen

Crazy good sticky meatballs op oosterse wijze

Dirk

Omdat de normale bal zo normaal is gaan we vandaag voor de sticky meatball op Thaise wijze. De zoete sticky saus balanceert perfect bij de pittige pepers. Je kunt eventueel de ballen voorbereiden en ze later in de sticky saus gooien.

Ingrediënten 

  • 2 bosuien
  • 2 rode pepers
  • 1 ei
  • 5 el maïzena
  • 500 g half-om-halfgehakt
  • 2 rode uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 75 ml ketjap manis
  • 2 el sojasaus
  • 2 tl sambal badjak
  • 1 el palm- of rietsuiker
  • 1 el rijstazijn  

Extra nodig

  • Keukenmachine
  • Olie om in te bakken 

Bereidingswijze

  1.  Snijd de rode pepers en bosuien in grove stukken en maal ze kort in de keukenmachine. Meng de bosuien, de rode pepers, het ei en de maïzena door het gehakt en kneed goed door. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. 
  2. Rol balletjes van het gehakt.
  3. Verhit een scheut olie in een pan en bak de balletjes rondom bruin. Pel de rode uien en knoflook en snipper ze fijn. Voeg de ui en de knoflook toe en bak tot de uien glazig zijn. Voeg de ketjap, sojasaus, sambal, palmsuiker en de azijn toe en gaar de gehaktballetjes. Laat de saus op zacht vuur inkoken in circa 20 minuten.

 

 

Stuur ons je reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Advertentie
Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Pinterest
Advertentie