Zoet en gebakken / Bereidingstijd: 20-30 minuten / 0-2 personen

Sticky filorolletjes gevuld met peer, walnoten en honing

sticky filorolletjes met peer

Ingrediënten voor de sticky filorolletjes met peer:

  • 1 peer, geschild en in blokjes gesneden
  • 2 eetlepels walnoten, fijngehakt
  • 3 eetlepels honing
  • ¼ citroen, alleen de rasp
  • 2 vellen filodeeg
  • Scheutje zonnebloemolie
  • 2 eetlepels kristalsuiker
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • Poedersuiker, naar smaak

 

Extra benodigdheden:
Kwastje
Airfryer

 

Bereiden:

  1. Meng de perenblokjes, walnoten, 2 eetlepels honing en de citroenrasp in een mengkom.
  2. Leg de plakken filodeeg op de werkbank en halveer ze. Leg 1 plak filodeeg voor je neer, smeer deze dun in met wat zonnebloemolie en bestrooi met kristalsuiker en kaneelpoeder. Leg hierop de tweede plak filodeeg. Snijd de dubbele plak filodeeg in 4 gelijke stukken.
  3. Schep en verdeel de perenvulling op het filodeeg, smeer het randje in met zonnebloemolie en rol deze op. Smeer de rolletjes in met een beetje zonnebloemolie. Frituur de rolletjes in de Airfryer in circa 8 minuten goudbruin op 190°C graden. 
  4. Bestrooi de sticky filorolletjes met poedersuiker. Serveer de sticky filorolletjes bij een lekker stuk blauwe kaas of voor de zoetekauw met een flinke bol roomijs. Schep er nog een lepel extra honing bij. 

Uit het boek: Airfryer

Samenwerkingen:
Bowls and Dishes
Saskia Lelieveld

 

 

Stuur ons je reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Advertentie
Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Pinterest