Bereidingstijd: 20-30 minuten / 0-2 personen

Yaki udon! Spicy udonnoedels met rode ui en taugé

Dirk

Ingrediënten voor spicy udonnoedels met rode ui en taugé

  • 300 gr voorgekookte udonnoedels
  • 2 st rode ui
  • 1 bosje lente-ui
  • 75 gr taugé
  • 1 st rode peper
  • 4 tn knoflook
  • 4 el sojasaus
  • 4 el tamarindepasta
  • 1 el palmsuiker (of bruine suiker)
  • 1 el chiliolie
  • 1 st limoen
  • Optioneel koriander naar wens

 

Udon cravings? Deze udonnoedels met gamba's en spicy olie moet je proberen

 

Basisingrediënten op voorraad 

  • Peper en grof zeezout
  • Olijfolie
  • 1 dl water

 

Benodigdheden

Wok 

 

Bereiding:

  1. Meng de sojasaus, de tamarinde en de palmsuiker tot een sausje.
  2. Snijd de lente-ui schuin in halve ringen, snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in dunne reepjes. Pel de rode ui en de knoflook en snijd deze in halve ringen.
  3. Kook de udonnoedels tot ze zacht zijn.
  4. Bak in de chiliolie de knoflook, de ui en de peper kort aan. Voeg de lente-ui en taugé toe en bak deze 3 minuten mee.
  5. Voeg de noedels toe en roerbak het geheel op hoog vuur voor ongeveer 2 minuten. Voeg nu de saus toe, bak deze nog een minuutje mee en zet het vuur uit breng indien nodig op smaak met peper en zout.
  6. Verdeel de noedels over 2 borden en top naar wens af met de koriander en knijp er een limoenpartje over uit.

Stuur ons je reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Advertentie
Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Pinterest
Advertentie