Rijst / Bereidingstijd: 20-30 minuten / 4 personenen

Spicy tempeh met witte rijst en wokgroenten

Denise

 

Ingrediënten voor spicy tempeh met witte rijst en wokgroenten

  • 400 g tempeh
  • 200 ml zonnebloemolie
  • 2 el bruine suiker
  • 2 el ABC ketjap
  • 1 el Conimex sambal Brandal
  • 150 gr witte rijst 
  • 400 gr Indonesische wokgroente
  • 1 zak Conimex cassave kroepoek 

 

Bereiding

  1. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
  2. Snijd de tempeh in plakken en dan in reepjes. Bak ze goudbruin in een laagje zonnebloemolie en laat uitlekken. Zet de lege pan terug op het vuur en bak de ketjap en suiker kort tot het gaat borrelen. Voeg dan de brandal toe, bak 30 sec. mee en roer dan de tempeh er doorheen. Laat alles kort bakken en zet de tempeh dan apart. Niet aanraken, dit is loeiheet!
  3. Veeg de pan schoon en wok de wokgroenten op hoog vuur gaar. Serveer met rijst, tempeh en cassave kroepoek.

 

 

Stuur ons je reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Advertentie
Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Pinterest
Advertentie