Pasta / Bereidingstijd: 10-20 minuten / 0-2 personen

Spaghetti met broccoli en tomatensaus, voor de echte pastalovers

Home Made Chefs

Voor alle pasta lovers. Verse spaghetti met broccoli en een frisse tomatensaus

 

Ingrediënten

  • 1 st broccoli
  • 1 st rode peper
  • ½ tros tomaten
  • 10 gr tijm
  • 50 gr babyleaf sla
  • 150 gr spaghetti
  • 2 st sjalot
  • 1 teen knoflook
  • Peper en grof zeezout
  • Olijfolie

 

Benodigdheden

  • Kookpan, steelpan en staafmixer

 

Bereiding

  1. Kook de pasta beetgaar in 8 minuten en spoel af onder de kraan.
  2. Snijd de broccoli in kleine roosjes en blancheer deze in 3 minuten beetgaar en spoel koud onder de kraan.
  3. Pel de sjalot en de knoflook en snipper deze fijn.
  4. Snijd de rode peper zonder zaadjes in reepjes, en de tomaat in kleine blokjes.
  5. Verwarm in een steelpan een scheutje olijfolie en fruit hierin de knoflook, de ui en de rode peper kort aan. Voeg in blokjes gesneden tomaten toe en laat het geheel 5 minuten pruttelen. Staafmixer de saus daarna glad en breng op smaak met peper en zout.
  6. Voeg de pasta, de broccoli en de tijm toe en verwarm het geheel tot alles goed heet is. 
  7. Proef de pasta en voeg grof gemalen peper en zout toe naar wens.
  8. Serveer de pasta en garneer af met de babyleaf sla.

 

Dit recept is afkomstig van Boerschappen

 

Stuur ons je reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Advertentie
Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Pinterest
Advertentie