Zoet en gebakken / Bereidingstijd: 1+ uur /

Snorrenkoekjes

Snorrenkoekjes

Ingrediënten voor de snorrenkoekjes:

  • 1 theelepel bakpoeder
  • 325 gram bloem
  • 100 gram boter, op kamertemperatuur
  • 175 gram witte basterdsuiker
  • 1 ei
  • 65 milliliter melk
  • 4 eetlepels poedersuiker
  • 1 eetlepel water
  • 1 theelepel cacaopoeder

 

Extra benodigdheden: 
Plasticfolie
Lollystokjes
Bakplaat
Bakpapier
Diverse mallen van snorren
Disposable spuitzakjes

Bereiden:

  1. Meng het bakpoeder met de bloem. Maak een kuiltje in de bloem en meng in het kuiltje boter, suiker, ei en melk. Meng beetje bij beetje de bloem erdoor en kneed tot een soepel deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat circa 30 minuten rusten in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Rol het deeg uit tot een plak van circa 5 millimeter dikte. Snijd met een mal verschillende soorten snorren uit. Steek een lollystokje in het midden van de ‘snor’ en plaats de snorren op een bakplaat met bakpapier.
  3. Bak de koekjes in circa 15-20 minuten goudbruin en gaar.
  4. Roer de poedersuiker met het water tot een spuitbare fondant. Meng eventueel cacaopoeder door een deel van de fondant voor een bruine kleur. Schep de fondant in disposable spuitzakjes, en snijd een kleine opening in de punt. 
  5. Versier de snorrenkoekjes naar eigen wens. Laat de fondant drogen.

Uit het boek: Eten met stokjes

Samenwerkingen:
Bowls and Dishes
Saskia Lelieveld

 

Stuur ons je reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Advertentie
Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Pinterest
Advertentie