Bereidingstijd: 20-30 minuten / 2-4 personen

Lekker en verrassend: Sinaasappelwok met Kip en Pompoen.

Danny

Kip en sinaasappel zijn perfecte smaakvriendjes, voeg daar pompoen en asperges aan toe en je hebt een wokking lekkere maaltijd. 

Ingrediënten voor de sinaasappelwok met kip:

Sinaasappelwoksaus

  • 2 centimeter gember 
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel rijstazijn
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 240 milliliter sinaasappelsap
  • 1 theelepel maiszetmeel  

Kip-wok:

  • 1 fles pompoen
  • 1 bos groene asperges
  • 1 rode paprika
  • 5 lente-uien
  • 2 centimeter gember
  • 1 sinaasappel
  • 4 kippendijen zonder bot 
  • 2 eetlepels gebakken uitjes

Extra benodigdheden: Wok, kookpan.

 sinaasappelwok

Bereiden:

Sinaasappelwoksaus:

  1. Schil en rasp de gember. Breng de gember samen met de sojasaus, rijstazijn, sambal en sinaasappelsap aan de kook.
  2. Laat circa 1 minuut koken op zacht vuur.
  3. Leng het maiszetmeel aan met een beetje water en bind de saus tot deze iets stroperig is. 

Kip-wok:

  1. Breng een pan met water en zout aan de kook. Schil en halveer de pompoen en verwijder de zaadlijsten. Snijd in gelijke blokjes van circa 2 bij 2 cm. Kook de pompoen circa 4 minuten. Haal uit het water en laat uitdampen.
  2. Snijd de harde kontjes van de asperges en snijd de asperges schuin doormidden.
  3. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in blokjes net zo groot als de pompoen.
  4. Snijd lente-ui in ringen en schil en rasp de gember. 
  5. Rasp de sinaasappel. Pel de schil er vanaf en snijd de sinaasappel in partjes. 
  6. Snijd de kippendijen in gelijke blokjes net zo groot als de pompoen. 
  7. Verhit een scheutje zonnebloemolie in de wok. Wok de kip circa 5 minuten tot deze goudbruin en gaar is. Haal de kip uit de wok. 
  8. Wok de asperges 1 minuut en voeg de pompoen, gemberrasp, sinaasappelrasp, paprika en lente-ui toe en wok circa 3 minuten. 
  9. Voeg de kip toe en wok kort mee. Giet de sinaasappelwoksaus met de sinaasappelpartjes over de wokschotel en meng goed door. 
  10. Bestrooi de sinaasappelwok met gebakken uitjes. 

Tip: Serveer met witte rijst.

 

Uit het boek: Wokking Lekker

Samenwerkingen:
Saskia Lelieveld

Stuur ons je reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Advertentie
Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Pinterest
Advertentie