Salades / Bereidingstijd: 10-20 minuten / 2-4 personen

Sajoer lodeh

Zacht gegaarde groente in een heerlijk badje van kokosmelk, dat is misschien de beste omschrijving voor dit gerecht. Het is eigenlijk vaste prik bij iedere rijsttafel.

sajoer loden 

Ingrediënten voor de sajoer lodeh:

  • 1 ui
  • 5 teentjes knoflook
  • 7 wittekoolbladeren
  • Zonnebloemolie
  • 1 eetlepel koenjit (kurkuma)
  • 2 plakjes laos
  • 2 daun salam (Indisch laurierblad)
  • 1 theelepel trassi (garnalenpasta)
  • 500 milliliter groentebouillon 
  • ½ liter kokosmelk 
  • 250 gram sperziebonen
  • ½ bos bospenen
  • 1 rode paprika
  • 50 gram rebung (bamboescheuten)

 

Bereiden:

  1. Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook fijn. Scheur de koolbladeren in repen. Verhit een scheut zonnebloemolie in een pan en fruit de ui, koenjit, knoflook, kool, laos, daun salam en trassi. Blus af met bouillon en kokosmelk. 
  2. Maak de sperziebonen en bospenen schoon. Snijd de bonen in stukjes van 2 centimeter en de bospenen in dunne schuine plakjes. Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in lange repen.
  3. Voeg de groente en rebung toe en kook net gaar. Breng de sajoer lodeh op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

 

Tip: varieer lekker met de groenten, bijna elke groenten soort is wel geschikt om sajoer lodeh mee te maken. Een recept is tenslotte slechts de leidraad voor je eigen inspiratie. Vegetarisch? Vervang de trassi dan door een groentebouillonblokje. 

 

Recept: Zoals Alleen Oma Dat Kan

 

Samenwerkingen:
Saskia Lelieveld

Stuur ons je reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Advertentie
Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Pinterest
Advertentie