Zoet en gebakken / Bereidingstijd: 0-10 minuten / 2-4 personen

Luxe dessert: Vers fruit met Sabayon.

Danny

Ingrediënten voor de Sabayon met fruit:

  • 2 eidooiers
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 eetlepel witte wijn
  • 2 eetlepels sinaasappellikeur
  • 1 eetlepel sinaasappelsap
  • 100 milliliter slagroom, lobbig geklopt
  • Rood fruit 
  • Appels
  • Mango 
  • Citrusfruit

Bereiden:

  1. Breng een klein pannetje water aan de kook waar een vuurvaste schaal overheen past voor een au-bain-marie. 
  2. Maak een basis sabayon door de eidooiers, suiker, witte wijn en sinaasappellikeur au-bain-marie schuimig te kloppen. Blijf kloppen tot je de draad van de garde in de sabayon kunt zien. 
  3. Om van de sabayon een saus te maken zet je de kom direct na de au-bain-marie op ijswater. Blijf kloppen tot de saus steviger wordt. Spatel de lobbige slagroom er doorheen. Bewaar de sabayonsaus koel. 
  4. Serveer de sabayon over vers fruit.

Dit recept komt uit het kookboek: Masterclass Desserts.

Stuur ons je reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Advertentie
Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Pinterest
Advertentie