Zoet en gebakken / Bereidingstijd: 1+ uur / 0-2 personen

Ruby Chocolademousse

Home Made Chefs

Ingrediënten:

  • 200 ml slagroom 
  • 2 blaadjes gelatine 
  • 5 eieren 
  • 125 gr rubychocolade
  • 40 gr suiker

Kookgerei: Handmixer, steelpannetje, grote mengkom, glazen bakjes of schaaltjes. 

Bereiden:

  1. Klop de slagroom met een handmixer tot yoghurtdikte. Zet in de koelkast. 
  2. Week 2 blaadjes gelatine in een pannetje met koud water. 
  3. Breng een pannetje water aan de kook. Op de pan moet een grote mengkom passen. 
  4. Splits 4 eieren. Je gebruikt alleen de eidooiers. Meng in een grote mengkom 4 eidooiers, 1 heel ei en 40 gr suiker. Plaats de schaal op het pannetje kokend water. Blijf continu kloppen tot het mengsel circa 55 graden is. (Ongeveer net zo warm als een heet bad). 
  5. Haal de mengkom van de bain-marie. Begin direct met een handmixer op de hoogste stand te kloppen. Klop tot een luchtig mengsel. 
  6. Smelt in een ander kommetje de chocolade boven de bain-marie. 
  7. Giet het water uit het pannetje met de gelatine, en smelt de gelatine met het aanhangend water op een laag vuurtje.
  8. Schenk de gelatine bij het ei en klop nog circa 6 minuten tot een luchtig mengsel. 
  9. Spatel voorzichtig de chocolade door het ei-mengsel. Als het een egale massa is spatel je de slagroom er ook doorheen. 
  10. Schenk de ruby-chocolademousse in bakjes of glazen potjes. Laat circa 1 uur opstijven in de koelkast. 

Tip: Ruby chocolade is mooi roze van kleur. Het is een soort witte chocolade met een fruitige smaak. Helaas gaat de kleur verloren als je het verwarmt, maar de smaak blijft even lekker! De mousse is lekker met blauwe bessen.

Stuur ons je reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Advertentie
Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Pinterest
Advertentie