Roze Groentensoep

Ingrediënten:

  • 250 gr rode bieten
  • 2 paarse wortels 
  • 500 gr truffelaardappel 
  • 1 rode ui 
  • 2 tenen knoflook
  • 250 ml slagroom
  • zout en peper
  • olijfolie

Kookgerei: soeppan, staafmixer

Bereiden:

  1. Schil de paarse wortel en truffelaardappels. Snijd de wortel, aardappel en bieten in blokjes. Pel en snipper de ui en knoflook.
  2. Verwarm een scheut olijfolie in een ruime soeppan. Fruit hierin de knoflook en ui. Voeg alle groenten toe en bak gedurende 2 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout. 
  3. Voeg 1,5 liter water toe. Breng het geheel aan de kook met de deksel op de pan. Kook circa 30 minuutjes op middelhoog vuur. 
  4. Pureer met een staafmixer tot een gladde soep. Voeg de slagroom toe en breng op smaak met zout en peper. 

 

Tip: Voor een extra rijke soep kun je samen met het water een bouillonblokje toevoegen.

Stuur ons je reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Advertentie
Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Pinterest
Advertentie