Salades / Bereidingstijd: 10-20 minuten / 0-2 personen

Roodlofsalade met ei en Hollandse Kaas

Home Made Chefs

Ingrediënten:

  • 3 tomaten 
  • 4 eieren
  • 15 gr pompoenpitten
  • 3 stronken roodlof 
  • 125 gr hollandse kaasblokjes
  • peper en zout 
  • mayonaise
  • witte wijnazijn 

Kookgerei: kookpan, koekenpan, keukenpapier. 

Bereiden:

  1. Breng een pan met water aan de kook. Snijd de tomaten aan de onderkant kruislings in. Dompel de tomaten 30 seconden in het kokende water tot de velletjes loslaten. Spoel ze direct met koud water en pel de velletjes van de tomaten. Verwijder de kroontjes en snijd in parten. 
  2. Kook de eieren 10 minuten en laat schrikken onder koud stromend water. Pel de eieren en snijd in partjes. 
  3. Rooster de pompoenpitten in een droge koekenpan tot ze licht verkleuren. Haal ze uit de pan en bewaar voor later. 
  4. Halveer de roodlof en snijd de harde bittere kern eruit. Snijd de roodlof in grove stukken. 
  5. Dep de kaasblokjes droog met keukenpapier indien nodig. 
  6. Maak een dressing van 1 eetlepel mayonaise en 2 eetlepels witte wijnazijn. Meng de roodlof, tomaat, ei en kaasblokjes met de dressing. 
  7. Garneer de salade met de pompoenpitten.

Stuur ons je reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Advertentie
Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Pinterest
Advertentie